Postavke
kolačića

Održan završni skup HDZ-a: Velika podrška Josi Vrkljanu i Kristini Prša iz centra Gospića

U prepunom atriju gospićkog Kulturno-informativnog centra sinoć je održan završni skup Hrvatske demokratske zajednice povodom prijevremenih izbora za gradonačelnika Gospića i izbora za Europski parlament koji se održavaju 9. lipnja. Na skupu su se okupili mještani Gospića i okolnih naselja kako bi čuli program i viziju svojih kandidata.

Kristina Prša, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika koja je tu funkciju obnašala posljednjih sedam godina naglasila je kako je predstojeći mandat kratak, no pun mogućnosti: 

– “Deset mjeseci je malo vremena, ali s odgovarajućim znanjem i iskustvom, moguće je nastaviti s provođenjem započetih projekata i pokrenuti nove inicijative”. 

Dodala je kako je odlučna u svojoj namjeri predano raditi: 

– “Uvijek sam govorila da ću predano raditi, a od toga ne odstupam ni danas. Naš program je jasan, precizan i provediv.” 

Prša je izdvojila nekoliko ključnih projekata za budući mandat, uključujući izgradnju dječjeg vrtića, uređenje stadiona i atletske staze na Balinovcu te izgradnju zgrada po modelu POS-a u cilju stambenog zbrinjavanja mladih.

Joso Vrkljan, kandidat za gradonačelnika, zahvalio je svojoj obitelji i svima koji ga prate u kampanji te je pozvao građane da njemu i njegovoj zamjenici daju podršku.

– “Pozivam vas da u nedjelju izaberete nas, jer naš program nudi učinkovitu i djelotvornu gradsku upravu. Radit ćemo na tome da Gospić, s prigradskim naseljima, postane uređena urbana sredina koja pruža sve uvjete za dobar život.” 

Vrkljan je naglasio svoju posvećenost infrastrukturnim projektima te podršku mladima i poljoprivrednicima. 

– “Jedina misao vodilja moje kandidature je bila ljubav prema Gospiću, koju ću, uz stručnost i iskustvo, pretvoriti u brzi i učinkoviti razvoj našeg grada,” – rekao je Vrkljan.

Kandidatima HDZ-a za mjesto gradonačelnika Gospića potporu na sinoćnjem skupu došao je dati i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i župan ličko-senjski Ernest Petry.

– „Čast mi je da vas danas ovdje mogu pozdraviti kao župan i predsjednik ŽO HDZ-a, ali prvenstveno kao dečko iz grada, koji je živio u ovome gradu, koji živi za ovaj grad i koji će ostati živjeti u ovome gradu“, kazao je uvodno Petry.

Zahvalio je na povjerenu glasačima koji su ga izabrali u Hrvatski sabor na parlamentarnim izborima 17. travnja, kada je HDZ na području grada Gospića osvojio povjerenje od 58 % stanovnika. 

– “Izabran sam u Hrvatski sabor, ali kako sam i obećao, ostajem živjeti u Gospiću, u Ličko-senjskoj županiji, a svoj sam mandat prepustio drugom kandidatu – gospodinu Ivanu Dabi iz Novalje”, rekao je Petry. Kazao je kako su vrata Ličko-senjske županije ponovno otvorena prema Vladi RH i resornim ministarstvima koja su njegovi prethodnici zatvorili što je u datom trenutku dovelo do smanjenja investicija u Ličko-senjsku županiju. U prilog tome govori i jučerašnji posjet ministra Butkovića kada su dogovoreni dodatni milijuni eura za gradsku cestovnu infrastrukturu.

– „Isto tako, u zadnjih 5-6 mjeseci su nažalost zatvorena vrata Grada Gospića jer Grad nema gradonačelnika, a gradski Proračun ne postoji. Moramo što prije privesti kraju ove izbore da imamo suradnika u Gradu Gospiću kako bi zajedno mogli aplicirati projekte i raditi na dobrobit grada i cjelokupne zajednice te da Gospić s čitavim okolnim područjem zasja jednim novim sjajem“, kazao je Petry, nabrojivši desetke investicija koje su u tijeku realizacije na području grada Gospića i okolnih naselja.

Skup je završen nastupom benda Trio Marinero, dodatno pojačavajući atmosferu zajedništva i optimizma.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video