Postavke
kolačića

Održana svečana dodjela Lika Quality certifikata: Šest novih proizvođača i čak 20 novih proizvoda

U Kulturno informativnom centru Gospić danas je održana svečana dodjela certifikata Lika Quality, regionalnog sustava kvalitete hrane, pića i suvenira koji uključuje proizvođače s područja destinacije Lika. 

Uz proizvođače, događaju su nazočili i ličko-senjski župan Ernest Petry, predsjednik LAG-a Lika Danijel Tušak, predstavnici Turističkih zajednica te brojni drugi predstavnici institucija s područja županije.

Voditeljica Klastera Lika Destination Petra Kovačević na početku se obratila prisutnima i sve upoznala s Lika Quality certifikatom, načinom dodjele te koliko on znači za ovu regiju.

“Lika Quality dodjeljujemo već osmu godinu za redom. U ovih proteklih osam godina do danas, zaista se trudimo uvijek unaprjeđivati ono što smo napravili, tako da se danas Lika Quality sustav zaista spominje kao primjer dobre prakse, spominje se u stručnoj literaturi, o njemu se pišu  radovi, podloga je za znanstvena istraživanja, a po uzoru na Lika Quality promoviraju se i drugi regionalni sustavi kvalitete u Republici Hrvatskoj.” – istaknula je voditeljica Kovačević.

Prije same dodjele novih certifikata prisutni su imali priliku pogledati kratki promotivni video film koji je Lika Destination pripremao posljednjih nekoliko tjedana. 

Nove Lika Quality certifikate dodijelili su voditeljica Klastera Lika Destination Petra Kovačević i predsjednik LAG-a Lika Danijel Tušak. 

Po završetku službenog dijela svi prisutni nastavili su druženje uz zakusku koju su pripremili učenici Srednje škole Plitvička jezera iz Korenice s proizvodima koji imaju Lika Quality certifikat.

Kroz osam godina dodjele certifikata, Lika Quality postao je primjer uspješne prakse, potaknuo razna istraživanja te poslužio kao model drugim regionalnim sustavima kvalitete u Hrvatskoj. Ova inicijativa ne samo da promovira lokalne proizvode već i potiče zajednicu na kontinuirano unaprjeđenje kvalitete.

Podijelite sadržaj
Play Video

Grad Gospić slavi Teslin rođendan

Grad Gospić, Turistička zajednica grada Gospića i Muzej Like pripremaju bogat program povodom obilježavanja rođendana slavnog izumitelja Nikole Tesle. Manifestacija pod nazivom “Tesla Power of

Podijelite sadržaj

Kino na otvorenom u romantičnom Brinju!

Srdačna komedija s dozom neobičnosti stiže u Brinje!  Iako komedija nije u cijelosti romantičnim štihom, ipak se izdvaja od većine, filmova koji imaju obraza sebe

Podijelite sadržaj

Adrenalin park Plitvice

Adrenalin park Plitvice, smješten u Selištu Drežničkom, samo 3 km od glavnog ulaza u Nacionalni park Plitvička jezera / Plitvice Lakes National Park , nudi

Podijelite sadržaj
Play Video