Održane Outward Bound zimske pustolovine u Lici za djecu iz domova i udomiteljskih obitelji!

U Edukacijskom centru Outward Bounda u Velikom Žitniku početkom ove godine održale su se petodnevne zimske pustolovine za djecu i mlade iz sustava socijalne skrbi.

Edukacijski programi u prirodi  financirani su od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kroz trogodišnji projekt „Outward Bound u službi zajednice 2020 – 2023″.

Djeca i mladi iz socijalnih ustanova iz cijele Hrvatske (SOS Dječje Selo Osijek, Centar za pružanje usluga u zajednici Split, Izvor Selce, Dom za odgoj Rijeka) te iz udomiteljskih obitelji proveli su izazovnih 5 dana tijekom zimskih praznika okušavajući se u raznim izazovima koje su program, ekspedicija u prirodi u snježnim uvjetima postavili pred njih uz profesionalnu podršku iskusnih voditelja Outward Bound instruktora.

Hrvatska škola Outward Bound dio je međunarodne mreže Outward Bound i u Hrvatskoj postoji i djeluje od 2005. godine. Godišnje uključi više od 1000 polaznika u svoje programe iskustvenog učenja pomoću izazovnih aktivnosti u prirodi. Sudjelujući u programu djeca i mladi imaju priliku bolje upoznati sebe, razviti samopouzdanje, spremnost na preuzimanje odgovornosti, sposobnost suradnje i predvodništva i time ojačati svoj karakter za suočavanje s izazovima svakodnevnog života.

Podijelite sadržaj