Postavke
kolačića

Odveo Lika ceste u zeleno

Skupština Lika cesta je otkrila da je ličko senjska cestarska koka prošlu godinu završila sa dobiti većom od sedam milijuna kuna, čime je počeo financijski oporavak. Lika ceste do 2018. godine poslovale s dobiti, dok su 2019., 2020. i 2021. godine završile poslovanje s gubitcima. Financijski oporavak krenuo je kada je na čelo Lika cesta došao, točnije vratio se direktor Joso Vrkljan.

Financijska konsolidacija uvertira je bolji dana za to poduzeće u većinskom vlasništvu Ličko senjske županije. Potpisan četverogodišnji Okvirni ugovor sa Županijskom upravom za ceste za redovito održavanje županijskih i lokalnih cesta u Ličko-senjskoj županiji, jednogodišnji ugovori s Gradom Gospićem o održavanju kolnika, bankine i berme, kao i o održavanju horizontalne i vertikalne signalizacije nerazvrstanih cesta na području Grada Gospića, potpisan novi Kolektivni ugovor za četverogodišnje razdoblje. Izrađena je nova sistematizacija radnih mjesta te usvojen i novi Pravilnik o radu, jednogodišnji ugovori za održavanje državnih, županijskih i lokalnih cesta u Ličko-senjskoj županiji, dio je stabilizacije Lika cesta koje će dobit ostvarenu u 2022. godini raspodjeli tako da se dijelom dobiti pokrije naslijeđeni gubitak iz prethodnih godina, dok će se drugi dio dobiti zadržati za rezerve Društva, s kojima će se povećati temeljni kapital Lika cesta, a preostali dio dobiti iz 2022. godine će se sačuvati u zadržanoj dobiti Društva.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video

Ljetni kamp na otoku Prviću

Dragi roditelji i djeco otvaramo prijave za ljetovanje na otoku Prviću za djecu od 5. do 8. razreda. Vidimo se! https://www.e-zupe.com/prijave/zupa-prvic-luka/ljetovanje Podijelite sadržaj

Podijelite sadržaj
Play Video