OMASOVLJEN Održan 3. Baške Oštarije Trail  – BOŠT 2023 rekreativna utrka s   pogledom na Karlobag, Velebitski kanal i Pag!

U organizaciji Atletskog kluba Velebit, Parka Prirode Velebit i pod pokroviteljstvom Općine Karlobag na Baškim Oštarijama održana je rekreativna utrka 3. Baške Oštarije Trail na kojoj je prijavljeno 200 trkača iz tri države svijeta.

Ove godine na samu stazu izašlo je 122 natjecatelja iz cijele Hrvatske i jedan iz Njemačke a ono što organizatore najviše veseli je  porast broja posjetitelja za 100% i širok raspon natjecatelja jer ih ima svih dobi – od djece do onih najstarijih natjecatelja. Posebno je zanimljivo i da se jedan natjecatelj uključio u utrku iako hoda uz pomoć  – štaka!

Predsjednik AK Plitvice Marko Pražić naglasio da ove godine na utrci “4 vrha” sudjeluju reprezentativnici iz Sky Running reprezentacije, inače discipline koja je izuzetno fizički zahtjevna. Unatoč kiši koja je počela padati za vrijeme utrke, postignuti su odlični rezultati:

Na utrci od 7 kilometara ” Family time” pobjedu su odnijeli:

M:

1. Filip Radoš  – Klub Dobra berba

2. Mihovil Budanko  – AK Knin

3. Ivan Marušić  – Utratrail Dinarides

Ž:

1. Dora Mlinarić  – AK Knin

2. Radmila Maksimović  – AK Šibenik

3. Lena Mišić  – Sport Team Mišić

Pobjednici utrke  s pogledom – “4 vrha”  – duge 11 kilometara su:

M:

1. Dane Opara – HPD Mosor  – 1: 13: 24

2. Krešimir Mrčela – Okit  – 1: 14: 05

3. Matej Ivančić – Ak Susedi –  1: 16: 37

Ž:

1. Mila Ozretić – TK Strka 1:36:56

2. Ana Marija Grgurić – 1:40.38

3. Lana Ostojić AK Plitvice 1: 42:37

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video