Omiljeni Biskup oprašta se sa svećenicima Gospićko-senjske biskupije

U svetištu Majke Božje od Krasna, splitski nadbiskup i metropolit Zdenko Križić imao je susret sa svećenicima Gospićko-senjske biskupije.

Na početku svete mise biskup mons. Zdenko Križić, pozdravio je sve svećenike te se zahvalio na službi i povjerenju koje je uživao kao biskup Gospićko-senjske biskupije.

Na kraju svete mise, generalni vikar mons. dr. Richard Pavlić u ime svih svećenika zahvalio se nadbiskupu Zdenku za njegovu biskupsku službu. Spomenuo je sve ono što je mons. Zdenko kao Gospićko-senjski biskup učinio, počevši od osnivanja župe u Donjem Lapcu, proširivanja kauze za proglašenje blaženom i svetom gospićke mučenice s. Žarke Ivasić te ste istoj kauzi pridodao 6 susestara koje su kao i s. Žarka pripadale Družbi sestara milosrdnica, pokretanje izgradnje kapele sv. Ane u Srbu, a 2020. godine započeo izgradnju dvaju izrazito važnih građevinskih objekata za Biskupiju: Doma za umirovljene svećenike u Gospiću i Samostana klauzurnih sestara karmelićanki također u Gospiću, oba objekta izgrađena su u roku dvije godine. Generalni vikar se zahvalio na duhovnoj izgradnji, posebno njih svećenika. Tražeći molitvu za sve svećenike Gospićko-senjske biskupije, mons. Richard Pavić završio je riječima: „Divimo se Vašoj vjeri i hrabrosti kojom ste prihvatili novu službu. A za Vašu očinsku brigu i skrb koju ste nam u ovih sedam godina iskazali, obećajmo Vam i dalje naše svećeničke molitve.” Na kraju zahvale, svećenici su nadbiskupu uručili dar.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Počelo zimsko računanje vremena

S godišnjim ciklusima promjene vremena, jesen nam, osim opadanja lišća s drveća i hladnije temperature, donosi i pomalo kontroverzno pomicanje sata i zimsko računanje vremena

Podijelite sadržaj
Play Video