Postavke
kolačića

Omiljeni Biskup oprašta se sa svećenicima Gospićko-senjske biskupije

U svetištu Majke Božje od Krasna, splitski nadbiskup i metropolit Zdenko Križić imao je susret sa svećenicima Gospićko-senjske biskupije.

Na početku svete mise biskup mons. Zdenko Križić, pozdravio je sve svećenike te se zahvalio na službi i povjerenju koje je uživao kao biskup Gospićko-senjske biskupije.

Na kraju svete mise, generalni vikar mons. dr. Richard Pavlić u ime svih svećenika zahvalio se nadbiskupu Zdenku za njegovu biskupsku službu. Spomenuo je sve ono što je mons. Zdenko kao Gospićko-senjski biskup učinio, počevši od osnivanja župe u Donjem Lapcu, proširivanja kauze za proglašenje blaženom i svetom gospićke mučenice s. Žarke Ivasić te ste istoj kauzi pridodao 6 susestara koje su kao i s. Žarka pripadale Družbi sestara milosrdnica, pokretanje izgradnje kapele sv. Ane u Srbu, a 2020. godine započeo izgradnju dvaju izrazito važnih građevinskih objekata za Biskupiju: Doma za umirovljene svećenike u Gospiću i Samostana klauzurnih sestara karmelićanki također u Gospiću, oba objekta izgrađena su u roku dvije godine. Generalni vikar se zahvalio na duhovnoj izgradnji, posebno njih svećenika. Tražeći molitvu za sve svećenike Gospićko-senjske biskupije, mons. Richard Pavić završio je riječima: „Divimo se Vašoj vjeri i hrabrosti kojom ste prihvatili novu službu. A za Vašu očinsku brigu i skrb koju ste nam u ovih sedam godina iskazali, obećajmo Vam i dalje naše svećeničke molitve.” Na kraju zahvale, svećenici su nadbiskupu uručili dar.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video