Postavke
kolačića

Opća bolnica u Gospiću provodi akciju “Lov na tihog ubojicu “

Hrvatska liga za hipertenziju i Opća bolnica Gospić na čelu sa ravnateljicom mr. Sandrom Čubelić, dr. med. i voditeljem Internog odjel dr. Ivanom Sesarom s  ciljem podizanja svijesti o opasnostima koje nosi povišeni krvni tlak ili arterijska hipertenzija organiziraju preventivnu akciju za oko 200 žitelja Ličko-senjske županije s ciljem ukazivanja na rizične činbenike, pravilno mjerenje tlaka, važnost suradljivosti i ustrajnosti uzimanja lijekova ali pridržavanja zdravih životnih navika.

Obzirom da je povišeni krvni tlak i njegove posljedice na ljudski organizam ubojica već desetljećima, te da mnogi ljudi godinama žive s povišenim krvnim tlakom a da to ne znaju zovemo ga i Tihi ubojica. Ovu akciju pravovremenog otkrivanja i liječenja povišenog krvnog tlaka nazvali smo LOV NA TIHOG UBOJICU.

Akcija će se provoditi 19. I 20. svibnja 2023 godine u Općoj bolnici Gospić ( zgrada nove poliklinike) prema rasporedu narudžbi.

Tim liječnika, medicinskih sestara i tehničara, učenika srednjih medicinskih škola, ljekarnika nutricionista dolazi u Opću bolnicu Gospić, kako bi stanovnicima ovog dijela naše domovine pružili sve što je ranije spomenuto.

U sklopu pregleda radit ćemo slijedeće

–          Mjerenje krvnog tlaka

–          Mjerenje centralnog tlaka

–          Mjerenje krutosti velikih krvnih žila

–          Vaganje na metaboličkoj vagi

–          Kompletna krvna slika

–          Analiza 24 satnog urina

–          Snimanje EKG-a

–          Ultrazvuk štitnjače

–          Laboratorijsko određivanje svih čimbenika rizika (šećera, masnoće, mokraćna kiselina, pretraga urina= i pokazatelj oštećenja ciljnih organa

Nalazi pregleda, sudionicima će biti dostupni u Općoj bolnici Gospić, nakon što budu obrađeni u KBC Zagreb (Rebro).

Kako bi rezultati pregleda bili valjani potrebno je da na mjerenja dođete „natašte“.

Stoga Vas pozivamo da se do 17. svibnja 2023. godine javite u ured ravnatelja Opće bolnice Gospić radi dobivanja termina na broj 053/572-917  gđa Marijana.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Zelena čistka

I ove godine organiziramo Zelenu čistku. Pridružite nam se 06.travnja (subota), u čišćenju naše općine. Prijaviti se možete na broj 0993714790 (SMS, WP, Viber). Vidimo

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video