Postavke
kolačića

Općina Brinje!

[ODRŽANA ŠESNAESTA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE BRINJE]

U ponedjeljak 12. veljače u prostorijama Društveno – kulturnog centra Brinje s početkom u 16,00 sati održana je šesnaesta radna sjednica Općinskog vijeća Općine Brinje. Na sjednici se raspravljalo o točkama koje se odnose na rad Vodovoda d.o.o. Brinje.

Prva točka Dnevnog reda bila je Odluka o izgradnji vodoopskrbne mreže zaselka Gornja Jelvica u naselju Križpolje u što je uključena i izgradnja crpne stanice Perkovići. Odobrena su bespovratna sredstva za provođenje projekta od strane Nacionalnog plana za oporavak i otpornost 2021. – 2026. na način da NPOO financira projekt u iznosu od 1.125.301,43 eura odnosno 80%, Hrvatske vode financiraju projekt u iznosu od 140.662,68 eura odnosno 10% te sredstva Općine Brinje kao osnivača u iznosu od 140.662,68 eura odnosno 10%. Općinsko vijeće donijelo je Odluku o sufinanciranju navedenog projekta kako bi se realizirao projekt izgradnje vodoopskrbne mreže zaselka Gornja Jelvica u naselju Križpolje.

Druga točka Dnevnog reda bila je donošenje Odluke o financiranju projekta smanjenja gubitaka na vodoopskrbnom sustavu Općine Brinje. Za 2024. godinu od strane Hrvatskih voda odobreno je 100.000,00 eura za sufinanciranje ovog projekta. Financiranje projekta propisano je na način da Hrvatske vode sufinanciraju iznos u omjeru 80% dok Općina Brinje kao osnivač sudjeluje u sufinanciranju projekta u iznosu od 20%. Ovim projektom sanirala bi se izmjena okna, ugradnja mjernih sustava, ugradnja nadzorno – upravljačkog sustava, gradanja crpnih stanica, izmjena oštećenih dionica vodovoda te sve to u svrhu smanjenja postojećih neusklađenih tlakova na sustavu koji su uz lošu kvalitetu izvedbe i materijala najveći uzrok pucanja cijev. Općinsko vijeće je Odluku o sufinanciranju projekta donijelo jednoglasno te će se ovim projektom smanjiti gubitak i implementacija vodoopskrbnog sustava Općine Brinje.

Općinsko vijeće Odluke je donijelo jednoglasno na čemu im se zahvalio Općinski načelnik Zlatko Fumić.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Uskrs na Rivijeri Crikvenica

Opušten ambijent uz more, toplo proljetno sunce, neodoljivi mirisi i boje prirode koja se budi, ugodno društvo i dašak tradicije formula su za sjajan provod. 30.

Podijelite sadržaj

Župa Presvetog Trojstva Otočac

Jučer se u Župi Presvetog Trojstva Otočca održao drugi dan duhovne obnove. Okupio se veliki broj vjernika. Vjernici su posjetili i starački dom, a danas

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video