Postavke
kolačića

Općini Lovinac potpisan ugovor o javnim radovima modernizacije javne rasvjete

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kao nositelj politike regionalnog razvoja, u skladu s Prioritetima provedbe politike Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030., i Programom Vlade Republike Hrvatske za razdoblje 2020. – 2024., pokrenulo je prošle godine Program gospodarske i društvene revitalizacije Like. 
Cilj Programa je poticanje gospodarske i društvene revitalizacije Like kroz ulaganja u infrastrukturne projekte kao preduvjet za razvoj postojeće i izgradnju nove društvene i poduzetničke infrastrukture te time postizanje održivog gospodarskog razvoja, povećanja atraktivnosti prostora, poboljšanje kvalitete života i sprječavanje daljnjeg iseljavanja.
Prihvatljive aktivnosti su aktivnosti vezane za izgradnju, nadogradnju, rekonstrukciju, modernizaciju i adaptaciju građevina koje se odnose na gospodarsku, društvenu i komunalnu infrastrukturu.
Na objavljeni javni poziv ministarstva raspisan kroz navedeni program Općina Lovinac prijavila je projekt Modernizacije javne rasvjete za koje je Odlukom o odabiru projekata Ministarstvo regionalnog razvoja Općini Lovinac odobrilo iznos od 294.000,00 Eura.
Po dovršenom postupku javne nabave donesena je odluka o odabiru najpovoljnijeg izvođača te je dana 12. travnja 2024. godine između Općine Lovinac i poduzeća Energyplus d.o.o. iz Ludbrega potpisan Ugovor o javnim radovima modernizacije javne rasvjete kojom će se prilikom stare dotrajale lampe zamjeni novim led lampama. 
Po provedenoj obnovi javne rasvjete Općina Lovinac doći će do značajnih ušteda u potrošnji električne energije te će se omogućiti rad javne rasvjete tijekom cijele noći budući da će novim sustavom upravljanja javnom rasvjetom biti moguće regulirati jačinu svjetlosti pa će tako nakon pola noći javna rasvjeta raditi značajno smanjenim intenzitetom čime će se postići ušteda i izbjeći potpuni mrak kako je bilo do sada. 
Shodnu svemu navedenom Općina Lovinac zahvaljuje Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova europske unije odnosno Vladi Republike Hrvatske na dodijeljenim sredstvima bez kojih ne bi bilo moguće izvršiti cjelokupnu obnovu javne rasvjete na području Općine Lovinac.  

Podijelite sadržaj
Play Video

20 godina Baraćevih špilja

Temeljem izvješća prvog ravnatelja Ustanove – Tihomira Kovačevića Tihija te njegovih evidencija o radnim akcijama koje su prethodile uređenju i otvaranju Baraćevih špilja, prisjećamo se

Podijelite sadržaj
Play Video