Postavke
kolačića

OPG Bronzi Bee u srcu Gacke doline

Egipćani su bili poznati po svojoj stručnosti u pčelarenju i bili su prvi koji su razvili metode uzgoja pčela i proizvodnje meda. Tijekom vremena, pčelarstvo se proširilo i na druge civilizacije poput Grka, Rimljana i Kineza.
Jeste li znali da Osijek i pčele imaju zanimljivu i značajnu zajedničku prošlost?
U gradu na Dravi u ožujku 1879. godine Bogdan Penjić osnovao je prvo hrvatsko strukovno pčelarsko društvo, a 1881. godine pokrenuo je sa svojim suradnicima prvi hrvatski i jedan od najstarijih europskih časopisa o pčelarstvu.
Ti događaji označavaju početak razvoja modernog pčelarstva.

Pčela je najkorisnije biće na Zemlji, a med je najsloženiji proizvod prirode. Med je stoljećima dio ljudske prehrane. Obitelj Bronzović je mlada obitelj koja trudom i marljivošću pridonose proizvodnji meda visoke kvalitete. Četveročlana obitelj koja se bavi pčelarstvom od 2002. godine. Sve vrste meda OPG-a Bronzović posjeduju Certifikat kvalitete koje im je dodijelila Hrvatska poljoprivredna agencija: Med iz Lijepe naše. Asortiman meda ovisi o prirodi te nude ono što su pčele skupile kao dar od pčela za čovjeka. Proizvode matičnu mliječ koja je vrhunac pčelinjih proizvoda. Proizvodi su testirani u obitelji, djeci i dragim prijateljima. Domaći lički med iz netaknute prirode Like.

Sve preporuke!

Podijelite sadržaj
Play Video

Rukometni vikend

Dječaci U15 u subotu će u Karlovcu odigrati susrete 4. i 5. kola Lige za prvaka 1. HRL Zapad. Seniori kod kuće dočekuje u subotu

Podijelite sadržaj
Play Video