Osnovna škola Otočac uskoro dobiva fotonaponsku elektranu

Danas su u prostorijama Ličko-senjske županije potpisani Ugovori za nabavu, ugradnju i puštanje u rad fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su ličko-senjski župan Ernest Petry i zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, dok su ugovore međusobno potpisali ravnateljica Osnovne škole Otočac Jasminka Devčić  te u ime izvođača radova, zastupnica poduzeća Kroma d.o.o. Tihana Stilinović.

Ukupna vrijednost svih naručenih radova od nabave, ugradnje i puštanja u rad fotonaponske elektrane iznosi 29.759,70 EUR (bez PDV-a), dok se završetak istih očekuje u roku od pet mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

U današnje vrijeme sve je više fotonaponskih elektrana što u konačnici doprinosi velikim financijskim uštedama investitora te ekološkoj osviještenosti iz razloga jer se smanjuje onečišćenje okoliša od fosilnih goriva.

Ovakav način korištenja sunčeve energije predstavlja najoptimalnije rješenje što je ujedno dvostruki dobitak kako za investitora tako i za pouzdanost napajanja korisnika i opterećenost distribucijske mreže, priopćila je Ličko senjska županija.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Grička vještica – novo izdanje

G𝑟𝑖𝑐̌𝑘𝑎 𝑣𝑗𝑒𝑠̌𝑡𝑖𝑐𝑎, magnum opus prve hrvatske profesionalne novinarke i najčitanije književnice, Marije Jurić Zagorke, stiže u novome, prekrasnom kolekcionarskom izdanju!  Od 𝑇𝑎𝑗𝑛𝑒 𝑘𝑟𝑣𝑎𝑣𝑜𝑔 𝑚𝑜𝑠𝑡𝑎 do

Podijelite sadržaj
Play Video