Otišao je i Pika jedna od legendi Senja

Svoje umorne oči zauvijek je zaklopila još jedna senjska legenda Zoran Hapčo Pika.

„Pa reč ču ti da iman najmanje 1500 slika Đige… i svaka je posebna, ni jedna ni ista. Oš vala, refula bure, galeba ki se bori s buron…Uzmen aparat pa krenen od obale preko Parka, Banje, Nehaja do Kule i to ne jedanput, al uvik se nađu dobre stvari za slikat a svaka slika ima svoju priču….Senjsko zaleđe i njegove lipote samo su neki od motiva koji svakodnevno bude inspiraciju..nismo ni svjesni kako je lip naš Senj“, tvrdio je za života Piko. Radilo se o veoma jednostavnom a opet posebnom i karizmatičnom čovjeku, čija životna djela nije moguće sveti na jedan članak. No, o njemu će itekako govoriti njegova djela i fotografije Grada. Grada, koji živi kroz svoja događanja, ljude, godišnja doba i njihove ljepote.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Tmurni i kišoviti dani

Iako je tmuran i kišovit dan, iskoristite ga maksimalno za dobar odmor ili umor – ako ćete se rekreirati hodanjem, trčanjem, bicikliranjem ili ćete se

Podijelite sadržaj

Kosinj konzalting

Dana 15. studenog 2023. s početkom u 18,00 sati predstavljanje knjige dr.sc. Ivana Mancea. Knjigu će predstaviti: prof. dr.sc. Josip Jurčević, dr.sc. Krešimir Bušić, vlč.

Podijelite sadržaj
Play Video