OTOČAC 21.Smotra folklora

Gacko pučko otvoreno učilište Otočac ovoga vikenda organizira 21. Smotru folklora.

Prvi dan – 8. listopada – u velikoj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta održat će se revijalni Izbor za najljepšu djevojku u narodnoj nošnji i najoriginalniju mušku narodnu nošnju.

Drugi dan održavanja Smotre folklora – 9. listopada – program počinje već u popodnevnim satima. U 14:30 bit će organiziran susret predstavnika folklornih društava s Gradonačelnikom Grada Otočca, u 15:30 započet će svečani mimohod folklornih društava ulicama grada, u 16 sati upriličit će se i svečano otvorenje 21. Smotre folklora nakon čega slijede i pojedinačni nastupi folklornih skupina koji će trajati do 19:30. Smotra folklora završit će koncertom benda Džentlmeni. Nastupi drugog dana Smotre folklora održat će ispred Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac, na Trgu Dražena Bobinca, osim u slučaju lošeg vremena – tada će se otvorenje Smotre i nastupi folklornih skupina održati u velikoj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta.

21. Smotra folklora u Otočcu održava se uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Otočca, a u skladu s važećim preporukama Stožera civilne zaštite RH. 

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Kruščica u milijun boja

Za mnoge jesen je najljepše godišnje doba, jer priroda igra igru sa milijunima boja. I jezero Kruščica je u milijun boja, priroda uz vodu je

Podijelite sadržaj

Aeroklub Otočac – postani pilot!

Želite saznati kako postati pilot? Ako Vas zanima tema povijest zrakoplovstva i ako želite probati letjeti na simulatoru leta, posjetite 25.11.2023. godine prostorije Gackog pučkog

Podijelite sadržaj
Play Video