OTOČAC 30.godina 133.brigade

U nazočnosti ratnih zapovjednika i dragovoljaca Domovinskog rata iz grada Otočca, vojnih i policijskih izaslanstava, gradonačelnika Grada Otočca Gorana Bukovca, župana Ernesta Petrija, te generala Željka Živanovića koji je bio pripadnik ponosne 204. vukovarske brigade i koji je uz pokojnog Blagu Zadru drugi vukovarski general, danas je obilježena 30. obljetnica ustrojavanja 133. brigade ZNG-a. Tom prigodom su u Šumećici odane počasti poginulim pripadnicima brigade i održala svečanost u čast 133. brigade koja je obranila Otočac i Gacku dolinu.

U Šumećici otkrivena je i spomen-ploča kojom je obilježena 30-a godišnjica osnivanja 133. brigade Zbora narodne garde 22. rujna 1991. godine. Ratna priča počela je zauzimanjem vojarne tzv. JNA 17. rujna 1991. kojom prilikom su zarobljene velike količine oružja, streljiva i vojne opreme.

Obilježavanje dana osnivanja 133. brigade obilježeno je prigodnim programom u Gackom pučkom otvorenom učilištu, gdje je prikazan 11 minutni film o obrani Otočca, paklu rata i dočeku slobode.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Kruščica u milijun boja

Za mnoge jesen je najljepše godišnje doba, jer priroda igra igru sa milijunima boja. I jezero Kruščica je u milijun boja, priroda uz vodu je

Podijelite sadržaj

Aeroklub Otočac – postani pilot!

Želite saznati kako postati pilot? Ako Vas zanima tema povijest zrakoplovstva i ako želite probati letjeti na simulatoru leta, posjetite 25.11.2023. godine prostorije Gackog pučkog

Podijelite sadržaj
Play Video