Postavke
kolačića

Otočki osnovnoškolci pripremaju se za Natjecanje mladih

Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa održavaju se od 1996. i na njima je do sada sudjelovalo više od 120 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola. Najveći broj volontera pridružuje se Hrvatskom Crvenom križu upravo nakon natjecanja mladih. Natjecanje se provodi u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje te je dio Kataloga natjecanja i smotri Agencije za odgoj i obrazovanje.

Natjecanje se provodi na tri razine i to školskoj/općinskoj/gradskoj, međužupanijskoj i državnoj, a provjerava se teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu i djelatnostima Hrvatskog Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći.

Znanje prve pomoći na natjecanju se pokazuje i na praktičnim radnim pozicijama s realistično prikazanim situacijama i ozljedama. Državno natjecanje tradicionalno se provodi u Tjednu Hrvatskog Crvenog križa, traje tri dana i prilika je za stjecanje novih znanja i vještina, stvaranje novih prijateljstava, upoznavanje kulturne i prirodne raznolikosti naše zemlje i pridruživanje Hrvatskom Crvenom križu.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Župa Presvetog Trojstva Otočac

Tko se još nije uspio ispovijedit ovih dana, danas od 10.00 do 12.00 sati bit će prilika za ispovijed u našoj crkvi Presvetog Trojstva. Vidimo

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video