Postavke
kolačića

Otvora se prvi otočni inkubator za razvoj poduzetništva – Ragan

Sve je spremno za otvorenje prvog hrvatskog otočkog inkubatora za poduzetništvo, dana Poduzetničkog inkubatora Ragan, Čiponjac sjever 3,
Novalja – otok Pag.  

Poduzetnički inkubator Ragan u Novalji prvi je hrvatski otočki inkubator, prvenstveno namijenjen poduzetnicima koji tek započinju poslovanje, kao i onima koji već posluju, ali žele širiti svoju djelatnost.
Smješten u Industrijskoj zoni, Poduzetnički inkubator raspolaže s gotovo 800 m2 poslovnog prostora, podijeljenog u 16 poslovnih jedinica veličine od 18 do 58 m2. , a ugovor za poduzetnike stanare sklapa se na period od maksimalno tri godine.
Poduzetnički inkubator Ragan ima za cilj razvoj mikro i malog poduzetništva, uz unapređenje poduzetničke klima u lokalnoj zajednici, a prvenstvo ulaska u Ragan isključivo imaju djelatnosti koje nemaju sezonski karakter i nisu vezane za turizam.    

Svojim korisnicima Poduzetnički inkubator Ragan stavlja na raspolaganje 3 D printer i CNC stroj, a sustavno će im pružati mentorske i savjetodavne usluge kako bi unaprijedili svoje znanja i poslovanje.

Ukupna vrijednost projekta je 7.822.137,29 kn, od čega je bespovratnih sredstava 7.089.255,21 kn. Projekt je odobren iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, odnosno prispjelih iz Eu fondova za regionalni razvoj.

Poduzetnički inkubator Ragan svoja vrata otvorit će i svima onima koji tek razmišljaju o pokretanju vlastitog posla i ulasku u poduzetništvo 365, koje bi obavljali tijekom cijele godine, neovisno o turističkoj razvijenosti područja.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video