Postavke
kolačića

Otvoren prvi Sajam poduzetništva Ličko senjske županije

U organizaciji Ličko-senjske županije, a pod pokroviteljstvom  Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja  danas se cijeli dan održava prvi Sajam poduzetništva u prostorijama Kulturno informativnog centra u Gospiću.

SAJAM obrtništva otvorio je župan Ernest Petry

Sajam je otvorio Ernest Petry, ličko senjski župan koji je u uvodu istaknuo da je Ličko senjska županija u fazi realizacije brojnih projekta sa ciljem jačeg razvoja gospodarstva jer bez jakog gospodarstva nema niti razvijene županije.

Sajam poduzetništva Ličko-senjske županije, prvi takve vrste organizira se u suradnji s HAMAG-BICRO i Razvojnim centrom Ličko-senjske županije, i bio je prilika poduzetnicima da se informiraju se o mogućnostima dobivanja bespovratnih potpora iz različitih izvora te o uslugama koje nude poduzetničke potporne institucije koje djeluju na području Ličko-senjske županije.

Sajam je uz primjere dobre prakse omogućio direktnu komunikaciju s predstavnicima ministarstava, HAMAG-BICRO-a, Hrvatske banke za obnovu i razvoj, Razvojnog centra Ličko-senjske županije, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac, Obrtničke komore Ličko-senjske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Gospić, Javne ustanove Razvojna agencija Ličko-senjske županije i Poduzetničkog centra Ragan d.o.o. Novalja.

Kroz primjere dobre prakse poput pivovare Ličanka i nekih drugih poduzetnicima su približene dobre strane aktivnog poduzetništva, a upoznati su i sa prednostima zelenog radnog mjesta, vaučerima za obrazovanje. Istaknuto je da je poduzetništvo budućnost Ličko senjske županije.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video