Postavke
kolačića

OTVORENJE STAZE LIFE ON MARS 2 ruta Žigljen – Metajna

U subotu 25.05.2024. godine otvorena je nova dionica staze LIFE ON MARS 2 ruta Žigljen – Metajna. Ljetne temperature i lagani vjetar s Velebita bili su naši vjerni suputnici duž cijele staze!

Predivna priroda oblikovana udarima vjetra, sunca i soli svaki puta ponovno ostavlja bez daha kao i njezine skrivene uvale i plaže oblikovane u divljini Velebitskog kanala.

Hvala svima koji su sudjelovali na otvorenju staze, Treking & trail liga na ideji i provedbi, putničkoj agenciji Sunturist Novalja na vodičima, Arburoža d.o.o Novalja koja je pomogla u eko akciji zbrinjavanja otpada i svima Vama koji ste ovu sunčanu subotu proveli u Novalji na otoku Pagu i našem Marsu!

Vidimo se ubrzo

Opis staze:

Staza je idealna za pred i posezonsko razdoblje, za aktivne individualce ili vođene grupe te se ne preporuča obitelji s djecom ili početnicima u planinarenju! Dužina staze je 10 km no moguća je i kraća dionica od 7 km sa izlazom u mjesto Zuboviće. Obavezna je planinarska oprema, adekvatna obuća i odjeća, minimalno 1 l tekućine, hrana, kapa, sunčane naočale, krema s UV faktorom. Staza je označena planinarskim markacijama i potrebno vrijeme pješačke ture je između 3-4 sata.

Zahtjevnost staze: srednje zahtjevna/ zahtjevna

Parking: Vozila se mogu parkirati na samoj početnoj točki kao i na izlaznoj obzirom da staza nije kružna odnosno ne vraća se na startnu lokaciju.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video