OZBILJNA TEMA Je li vrijeme da se riješi problem drvoprerađivača u Lici?

Problem drvo prerađivača u Lici već godinama tinja kao stari panj. Je li vrijeme da se taj problem malih i velikih pilana u Lici stavi napokon na stol. Ili bolje rečeno, sviju koji su uspjeli preživjeti ili životare.

Problem je sirovina, a Lika spava sa Velebitom gdje ima šume. Ta problematika živo zanima i novog ličko senjskog župana Ernesta Petrya koji želi da se problem riješi te će usred ljeta u srijedu u sjedištu županije u Gospiću održati sastanak sa predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma Krunoslavom Jakupčićem.

Za očekivati je da sastanak neće proći po onoj staroj trla baba lan, da joj prođe dan! te da će se nešto konačno promjeniti. Takvih sastanka je bilo i prije i ništa se nije riješilo zbog jakih lobija u drvnoj industriji. Lika ne treba i drvo prerađivačke mafijaše. Sječa šume u svome ličkom dvorištu vrlo je važna za gospodarski oporavak Like, a čini se da je odzvonilo i drvenim mešatarima. Razvoj Like nema budućnosti bez stabilne drvo prerađivačke industrije . Ona je u već odavno unesena u dugoročnu gospodarsku strategiju razvoja Ličko senjske županije.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

17. Humanitarna maškarana JOTA

Udruženje obrtnika Rijeke i VJ Primorski j.d.o.o. u suradnji s Rotary klubom Rijeka ponovno organiziraju dvije najfinije humanitarne akcije u sklopu Riječkog karnevala. U subotu

Podijelite sadržaj
Play Video