Pajo Brkljačić, jedan od ratnih Zapovjednika obrane Gospića : Suborci podržite kandidate svojim imenom, i recite STOP iskorištavanju časnih Udruga

Kao Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Ličko-senjske županije osjećam ljudsku i moralnu obvezu reagirati na neprimjereno i zlonamjerno iskorištavanje udruga proisteklih iz Domovinskog rata u dnevnopolitičke svrhe od strane Predsjednika stranke LiPO g. Darka Milinovića i njihovog kandidata za gradonačelnika g. Nikole Šimunića.
Ovakvi postupci štete ugledu tih udruga, unose nepotrebni nemir i razdor kod njihovog članstva i nikako ne pridonose smirivanju opće klime netrpeljivosti u našem društvu. Vrijeme je da se takvoj praksi otvoreno kaže STOP!
Osobno nemam ništa protiv kandidature bilo koga tko se odvaži dati svoj osobni doprinos razvoju i napretku našeg grada i županije, ali pri tome svatko mora voditi računa da ne koristi svoj društveni položaj, moć i utjecaj da bi u političke svrhe iskorištavao Domovinski rat i sve što je uz njega vezano.
Također pozivam sve svoje cijenjene suborce, koji su jučer javno podržali kandidaturu g. Šimunića, da ukoliko žele dati podršku nekome od potencijalnih kandidata, to učine isključivo u svoje ime i da nikako ne dopuštaju iskorištavanje časnih udruga koje vode ili u njima djeluju. Svima nam mora biti jasno da navedene udruge čini brojno članstvo koje zasigurno podržava različite političke opcije. To smo uvažavali i kada smo 90-ih godina zajedno i složno branili svoju Domovinu, a tu činjenicu u cilju zaštite digniteta Domovinskog rata moramo uvažavati i danas.
Na kraju dajem punu podršku kandidatima HDZ-a: Ernestu Petryu – kandidatu za župana LSŽ i Mariju Stilinoviću – kandidatu za gradonačelnik grada Gospića.
Napominjem, ovu podršku ne dajem kao Predsjednik kluba branitelja ZNG-a 118. br. HV-a, nego u ime Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Ličko-senjske županije i svoje osobno ime.

Pajo Brkljačić

Podijelite sadržaj