Panika u Otočcu zbog “čepušanja” Komunalca, sve miriše na otkrivanje kriminala

Velike potrese izazvala je kaznena prijava DORH-u i USKOK-u protiv osam osoba u Otočcu, među kojima su bivši i sadašnji direktori tvrtki u vlasništvu grada, i gradonačelnik Stjepan Kostelac. U kaznenoj prijavi istražiteljima su dostavljene sumnje kako je jedna gradska tvrtka Gacka d.o.o., “očepušala ” drugu gradsku tvrtku Komunalac d.o.o. što je uslijedilo provedbom Zakona o vodama gdje je propisano da se poduzeća takvog ustroja moraju razdvojiti.

Jedan od direktora gradskih tvrtki direktorica Komunalca Ana Šlat, nakon što je u medijima izašli detalji iz podnesene kaznene prijave po kojoj istražiteljima slijedi puno posla je izjavila da nema pravne osnove za podnošenje kaznene prijave, a hoće li ona biti u konačnici podignuta, odluku će nakon istrage donijeti Državno odvjetništvo i USKOK pred kojima je puno posla.

TKO JE OTKRIO “POSLOVNE TAJNE ČEPUŠANJA” ?

Nakon što su detalji kaznene prijave javno objavljeni u Otočcu akteri čija se imena navode postavljaju pitanje i krenuli su u potragu odakle podaci o razdvajanju poduzeća Komunalac koji su očito trebali ostati strogo čuvana poslovna tajna, kako bi se po tome pokušao prikriti mogući kriminal.

Sumnje se bacaju da je mogao učiniti samo netko tko je imao pristup službenim dokumentima u Komunalcu, čime se potvrđuje da se ne radi o predizbornoj kampanji nego u iznošenju službene dokumentacije kako je Gacka “očepušala” Komunalac i čiji će epilog biti od institucija poznat, ne vezano za lokalne izbore i tko će na njima biti pobjednik a tko gubitnik, pa je kaznena prijava zasjenila predizbornu kampanju u Otočcu i lokalne izbore, jer tu više nema sumnji sa kaznenom prijavom počinje rasplet kriminalne hobotnice u Otočcu koja je postala javna tajna.

Oni koji su se našli u mrežu “čepušanja” odmah su razgovarali sa nekim djelatnicima poduzeća Gacka d.o.o. i Komunalac d.o.o. došlo se do imena jedne osobe koja je imala pristup službenoj dokumentaciji a koja više nije zaposlena, što se opet potvrđuje ozbiljnost kaznene prijave koja je glavna tema u Otočcu gradu koga posljednjih godina bije glas o umreženom kriminalu, dijeljenju poslova uskom krugu osoba koje predvodi poduzetnik Ivo Pajdaković čije se ime navodi među osam osoba među kojima su upleteni vodeći ljudi grada i gradonačelnik Stjepan Kostelac. Da je stvar ozbiljna prijeti se i najavljuje podnošenje kaznene prijave protiv osobe zbog odavanja poslovne tajne koja ne može biti poslovna tajna jer tvrtke u vlasništvu grada Gacka d.o.o. i Komunalac d.o.o. nisu privatne i sva službena dokumentacija i poslovanje trebalo bi biti javno, pa se radi o evidentnim prijetnjama koji sada je sigurno neće zaustaviti službene istrage koje bi moglo dati odgovor je li i Otočac kao primjerice Novalja u Ličko senjskoj županiji mali grad od velikog kriminala.


Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

BUDIMPEŠTA 28. i 29.10.2023. godine

Putnička agencija Gacka tours vlasnice Ruže Orešković, organizira dvodnevno putovanje u predivnu Budimpeštu.  Uz vodstvo stručnog vodiča izletnici će moći razgledati glavne trgovačke ulice, gradske

Podijelite sadržaj
Play Video