Postavke
kolačića

Petra Kovačević, voditeljica Klastera Lika Destination : nagrada za Liku puno znači

Na svjetskom turističkom sajmu u Berlinu koji se ove godine održao online, proglašene su najbolje održive priče za 2021. godinu, među kojima su se našle priče dviju hrvatskih destinacija  – Klastera Lika Destination i Grada Malog Lošinja. Klaster Lika Destination dobitnik je treće nagrade u kategoriji Otoci i priobalje s pričom Lokalni proizvodi u funkciji razvoja destinacije. Voditeljica Klastera Lika Destination Petra Kovačević ističe važnost uvrštavanja Lika destinacije u TOP 100 zelenih destinacija svijeta:

  • Plasman na ovom popisu za Liku znači stvarno puno. Po prvi put se našla na tom prestižnom popisu u društvu ostalih 99 održivih svjetskih destinacija. To je nagrada koju dodjeljuje Međunarodna organizacija i stručni žiri odabrao je Liku prema svojim kriterijima kao jednu od najboljih destinacija po kriterijima održivog razvoja turizma.

Destinacija Lika je po mnogočemu jedinstvena jer objedinjuje prekrasan kontinentalni dio, planinski masiv Velebit kao jedinstveni park biosfere i primorski dio koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Radi se o području koje obuhvaća 3 nacionalna parka, park prirode, pećinski park te niz drugih prirodnih fenomena. Većina ovog područja jedinstven je primjer bogate bioraznolikosti, što je odličan preduvjet za proizvodnju vrhunske hrane koja je stavljena pod jedinstveni brend Lika Qualityi upravo zahvaljujući tom projektu destinacija Lika osvojila je ovu hvalevrijednu nagradu, istaknula je Kovačević.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video