PISMA ČITATELJA : LAŽNI VJERNICI I LAŽNI ZAŠTITNICI NARODA NAJBOLJE PROLAZE

U ovih trideset godina u politici nagledao sam se i sreo mnogo lažnih vjernika i lažnih zaštitnika naroda. Što više pljačkaju, glasnije ga brane od drugih. Posebno su glasni pred izbore, a kod nas su izbori stalno u tijeku ili se pripremaju. Najviše je „velikih Hrvata“ koji na funkcijama koje obnašaju, zaboravljaju na sve što vjera nalaže: poštenje, pravednost, hrabrost, pomoć svome narodu. U prvi plan stavljaju sebe i svoje interese i interese njima bliskih ljudi.

A „veliki Hrvat“ razlikuje se od malog Hrvata samo po tome što se krstio kad je bio veliki, a mali Hrvat kada je bio mali. U ovom vremenu najbolje se snalaze lažni vjernici, lažni radikali, lažni zaštitnici svoga  naroda. Glasni su, imaju svoje medije koji ih slijepo prate. Iako su u pojedinim događanjima sporedne osobe, od dvadeset objavljenih slika na portalima oni su na sedamnaest. A nisu posebno lijepi. Poklici su im ratni, srce zečje, bankovni računi sve veći.

U Svetom pismu, vjera je definirana kao proizvod ljudskih nada. Za apostola Pavla, vjera je spasenje svakog čovjeka. Za evangelista Ivana vjera je jednaka ljubavi prema Kristu, ali i prema svima onima koji su od Boga potekli. Crkva predstavlja posrednika između Boga i ljudi i pruža organiziranu vjeru.

Lažni vjernik političar može se prepoznati po njegovu ponosu, pohlepi i buntovništvu, a njegova lažna obećanja možemo prepoznati samo onda ako jako dobro poznamo istinu o njemu.

Jednom davno stari Cherokee je svom unuku ispričao priču: „Unutar svakoga čovjeka vodi se bitka, poput borbe između dva vuka… Jedan vuk predstavlja zlo: bijes, zavist, ljubomoru, pohlepu, aroganciju, samosažaljenje, krivnju, bijes, srdžbu, laž, lažni ponos…

Drugi vuk predstavlja dobro: radost, mir, ljubav, nadu, vedrinu, poniznost, ljubaznost, srdačnost, darežljivost, istinu, suosjećanje, vjeru…

Mali Indijanac se nakratko zamisli te ga zapita: Koji vuk na kraju pobijedi? Stari Cherokee mu na to odgovori: Pobjeđuje onaj kojeg hraniš!“

Važno je stalno imati na umu priču o dva vuka i svakodnevno podsjećati sebe kojeg vuka želite hraniti, drugim riječima, na izborima kome dati svoj glas!

DRUGARICE MARIJO TRI PUTA ZDRAVO !

Dekalog ili Deset Božjih zapovijedi savjetuje nas što je dobro činiti, a što moramo izbjegavati. Nebeski nas otac putem 10 zapovijedi odgaja i poučava u brojnim životnim situacijama. Poštovanjem Dekaloga pokazat ćemo da poštujemo  i volimo sebe i bližnje i da Boga prihvaćamo za svoga Oca!

Poštuju li lažni vjernici 6.,7., 8. i 9. zapovijed?(6. Ne sagriješi bludno! 7. Ne ukradi! 8. Ne reci lažna svjedočanstva! 9. Ne poželi tuđeg ženidbenog druga!)

Neki pokušavaju na misnim slavljima reafirmirati u javnosti svoj lik kršćanina pa su se rastrčali po crkvama diljem županije, a ne znaju da postižu suprotan efekt, glumeći velike vjernike. Umjesto Zdrave Marije („Zdravo, Marijo, milosti puna. Gospodin s tobom. Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus. Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grešnike, sada i na času smrti naše! Amen.“), u duši nose pozdrav:“ Drugarice, Marijo, tri puta zdravo!“

Oni će činiti sve da ne priznaju da su grešni, dvolični, licemjerni, puni maski, oholi te da su uzrok mnogih suza. Takva „pobožnost“ postaje samo maska, srce ostaje nepromijenjeno, puno gorčine i otrova, a maske kad-tad moraju pasti.

Podijelite sadržaj