Pisma čitatelja :Pero Aračić puca „po svim šavovima”!

Zahuktava se u Korenici, a glavni akter radnje – opet suspendirani vjeroučitelj Pero Aračić. Umislio Pero da je zgrada OŠ dr. Franje Tuđmana u Korenici njegovo privatno vlasništvo, pa na svom portalu Likaplus širi dezinformacije i tlači žitelje Korenice, piše Čitatelj.

Stalno „ispire mozak” o svojoj smjeni s mjesta ravnatelja, smjeni njegove žene ravnateljice, a nikako čovjek shvatiti da je ravnatelj škole mandatno mjesto i da se može bilo tko prijaviti na natječaj.

2006. godine Pero Aračić nije bio smijenjen, već jednostavno nije izabran na natječaju za ravnatelja! U to vrijeme, prema postojećim odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju nije se čuvalo radno mjesto onome tko se odlučio biti ravnateljem. Tako je „jadan” ostao na cesti sa šestero djece, a trebao je misliti na vrijeme, a ne sebe i svoju obitelj dovesti u takav položaj. Svojedobno je nastupao kod tadašnjeg pročelnika za društvene djelatnosti u Ličko-senjskoj županiji  Branimira Šimunića s floskulom: „Kako ću prehraniti šestero djece ako ne budem ravnatelj?” (i sličnim nebulozama, kao da je to uvjet za ravnatelja)!

Je li se ikada taj gospodin vjeroučitelj zapitao kako to on tako „savršen” ima uvijek problema  i uvijek ga „smjenjuju”? Puna mu usta domoljublja i Domovinskog rata, a on na ratištu proveo nula dana!

Međutim na drugom „ratištu” žestoko se bori da mu žena, aktualna ravnateljica Dražena Aračić osvoji još jedan mandat ravnateljice škole pa se služi svim sredstvima, uglavnom zakonski nedopuštenim.

Dakle, smislio Pero pa dao zadatak supruzi ravnateljici da  zloupotrijebi svoj položaj ravnateljice škole, te u tijeku natječajnog postupka za izbor ravnatelja (naravno, i sama je kandidat) na roditeljskim sastancima provodi anketu u kojoj roditelje prisiljava da moraju sudjelovati u anketi svedenoj na jednu ključnu rečenicu: Zaslužujem li još jedan mandat ravnateljice škole?  I hvalisa se Pero kako roditelji skoro 100 % podržavaju njegovu suprugu, samo načelnik Ante Kovač  i Tomislav Užarević mu prave probleme. Čak je u svojim napisima samozvani novinar Aračić ustvrdio da se i Zakon o odgoju i obrazovanju promijenio samo radi njega i to kada se 2006. godine požalio izvjesnom Ujeviću kada su ga „smijenili” jer je nad njim “izvršen zločin” jer nije više ravnatelj škole! Što sve ljudska mašta može smisliti!

Momentalno je u tijeku napeto praćenje sljedećeg izvješća ovog samozvanog novinara: Hoće li se sada nad njegovom suprugom, ravnateljicom OŠ u Korenici ponovo „izvršiti zločin” ili jednostavno samo neće biti izabrana za ravnateljicu škole?!

Inače, vlasnica portala Likaplus je navodno ravnateljica škole Dražena Aračić, suprug, samozvani novinar Pero Aračić koji izvještava o natječajnom postupku za izbor ravnatelja osnovne škole u Korenici te iznosi zakonom zaštićene podatke sa školskih sjednica  – glavni urednik, a supruga Dražena, naravno, kandidat za ravnatelja u trenutačnom natječaju! Pa tko je tu lud?, piše čitatelj.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video