Postavke
kolačića

Pismo namjere o ulaganjima u gospodarstvo

U prostorijama Ličko-senjske županije održan radni sastanak, kojom prigodom je potpisano pismo namjere odnosno okvirni sporazum o potencijalnoj suradnji između Ličko-senjske županije i Stichting Belt and Road Mediation iz Nizozemske te Flying red dragon d.o.o. u svojstvu projekt menadžera.

Sporazume o potencijalnoj suradnji potpisali su župan Ličko-senjske županije Ernest Petry te predstavnici Flying red dragon d.o.o. Tomislav Sočković i Pong Hing te pravni zastupnik u ime nizozemskog poduzeća Stichting Belt and Road Mediation – Centra za posredovanje, Wei Zong.

Namjera uspostave suradnje ima za cilj istraživanja potencijalnih potreba i mogućnosti suradnje u razvoju gospodarstva na području Ličko-senjske županije kroz integraciju međunarodnih resursa Kine i Europe.

Potpisnici sporazuma u nadolazećem razdoblju razmijenit će dosadašnja iskustva te razmotriti potencijalne potrebe u suradnji s jedinicama lokalne samouprave i ulaganjima zasnovanim u dosadašnjoj pozitivnoj praksi i primjerima investicijskih ulaganja u drugim državama, bilo da se radi o razvoju poljoprivrede, ribarstva, turizma, proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, akvakulturi, mliječnoj industriji, stočarstvu, ratarstvu, trgovini, izgradnji prodajnih salona električnih vozila, ulaganjima u razvoj biomedicine, kao i u mnogobrojnim drugim segmentima potencijalnih ulaganja u gospodarstvo, poljoprivredu i turizam.

Ujedno je usuglašeno da će se u nadolazećem razdoblju obaviti niz radnih sastanaka između stručnih timova, ovisno o interesu, planovima i potrebama jedinica lokalne samouprave s područja Ličko-senjske županije s potencijalno zainteresiranim poduzetnicima i investitorima, a sve u cilju razmjene iskustava i realnih potreba. Također, koristit će se i dosadašnja stečena znanja te ljudski resursi s dugogodišnjim radnim iskustvima u razvoju gospodarstva odnosno ulaganjima u znanstvenom i tehnološkom segmentu, a sve u cilju razvoja realno održivog gospodarstva na području Ličko-senjske županije.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video