Postavke
kolačića

Pjesma požeško-ličkog pjesnika Branimira Mikića pobrala niz nagrada na Festivalu bunjevačkih pisama u Subotici

Uspostavljena suradnja čelništava Festivala tamburaških pjesama Zlatni glas zlatne doline iz Kaptola i Festivala bunjevačkih pisama u Subotici daje rezultate jer izvođači iz naše zemlje gostuju kod Subotičana sa novim pjesmama.

Ovog vikenda, nažalost putem interneta zbog pandemije korona virusa, održan je 21. Festival bunjevačkih pisama što znači bez nastupa izvođača uživo i bez posjetitelja, a izvedeno je 15 novih skladbi među kojima su bile dvije iz naše zemlje.

Jedna od njih zove se Starogradske noći za koju je tekst napisao Požežanin Branimir Mikić koji dugi niz godina živi i radi kao šumar u Lici, a do sada mu je uglazbljeno desetak pjesama u izvođenju brojnih imena tamburaške glazbe. Ovu njegovu pjesmu su uglazbili Zvonimir Tonković, primaš tamburaškog sastava Patrioti iz Otočca, koji su redovni gosti kaptolačkog festivala, te uz njega izvođač Slaven Stilinović. Video snimku i tonski zapis poslan je u Suboticu, a proglašeni su pobjednici festivala.

Navedena pjesma dobila je čak četiri nagrade i to Zvonimiru Tonkoviću za najbolji aranžman, Slavenu Stilinoviću za najboljeg debitanta i najbolju interpretaciju na festivalu, a njemu i Tonkoviću kao autorima glazbe pripalo je drugo mjesto.

Ne mali doprinos u ovoj suradnji imali su upravo čelnici Zlatnog glasa zlatne doline na kojemu nastupaju i izvođači iz inozemstva uključujući i Subotičane, odakle su tamburaši Ruže jedne godine bili pobjednici u kaptolu.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video