Plenković je prvi premijer koji je posjetio Novalju, povod je bio ulaganja 676 milijuna kuna

Andrej Plenković prvi je uopće hrvatski premijer koji je posjetio grad Novalju od njezina osnutka. Na sastanku razgovaralo se o suradnji Vlade RH i Grada, s posebnim naglaskom na trenutne i buduće projekte, od kojih je poseban naglasak stavljen na aglomeraciju Novalje, uređenje luke Žigljen, izgradnju sortirnice, ribarske luke, luke Jug otvorenu za javni promet, luke Metajna, rekonstrukciju Primorske ulice, izgradnju policijske postaje i stacionara, dogradnju osnovne škole za jednosmjenski rad i cjelodnevni boravak, izgradnju zgrade lučke kapetanije te solarni park u Zaglava.Sveukupna vrijednosti svih tih projekata je oko 676 milijuna kuna, što su najveća ulaganja na svima otocima Hrvatske.

Ovom prilikom premijer Plenković je naglasio kako će Vlada podržati Grad Novalju u budućim projektima te pohvalio nove demografske mjere koje Grad provodi u cilju očuvanja i unaprjeđenja kvalitete života stanovnika otoka, a odnose se na povećanje naknada za novorođenčadi, povećanje učeničkih i studentskih stipendija, sufinanciranje obrazovnog materijala učenika i ostalo.

Na sastanku su, među ostalima, nazočili i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije Marijan Kustić, zamjenica župana Ličko-senjske županije Jasna Orešković Brkljačić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Novalje Matej Gušćić, dok su uz predsjednika Vlade bili ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić i ostali suradnici.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video