Postavke
kolačića

Plenković najavio izbore, nositelj HDZ-ove liste u 7.izbornoj jedinici biti će Tomo Medved ministar branitelja

PREMIJER i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se javnosti nakon sjednice predsjedništva te stranke.

Na sjednici se raspravljalo o datumu izbora i dogovoreno je da će sabor biti raspušten u sljedećih nekoliko tjedana, najkasnije 22.3. U razdoblju od 30 do 60 dana nakon raspuštanja sabora predsjednik Zoran Milanović može raspisati izbore.

“Donijeli smo odluku o raspuštanju sabora, to će biti najkasnije 22.3.”

“Prva strateška odluka je da će se izbori za Hrvatski sabor održati prije izbora za Europski parlament. Druga je da će ovo biti zadnja sjednica Hrvatskog sabora prije njegovog raspuštanja”, rekao je Plenković.

Izvještajni sabor HDZ-a bit će održan 17. ožujka u dvorani Lisinski, točno četiri godine i dva dana od kada su kao tim bili izabrani na dužnosti predsjednika, zamjenika i četiri potpredsjednika, rekao je. 

Dodao je da je tajnik stranke određen za šefa izborne kampanje, a da će ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek biti zadužena za izborni program. Vlatko Vuković bit će nadležan za financije, Marko Milić će biti čelnik političko medijske komunikacije, a glasnogovornik kampanje će biti Kabok, kazao je Plenković.

“Ja ću nositi izbornu listu u Prvoj izbornoj jedinici”, kazao je. “Gordan Jandroković će biti nositelj u drugoj, Anđelko Stričak u trećoj, Ivan Anušić u četvrtoj, Marin Piletić u petoj, Davor Božinović u šestoj, Tomo Medved u sedmoj, Oleg Butković u osmoj, Ivan Malenica u devetoj, Branko Bačić u desetoj. U 11. će listu nositi Zvonko Milas”, dodao je. 

Dodaje kako su koalicijski partneri podržali ove odluke. 

“Najkasnije 22. ožujka će biti raspušten sabor”, kazao je.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Uskršnji doručak u Novalji!

Dobrodošli na naš tradicionalni 22. po redu Uskršnji doručak u Novalji! Bogata blagdanska trpeza i koncert grupe Cambi čekaju vas na sunčanom Trgu Bazilike! Ponedjeljak,

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video