Postavke
kolačića

Plenković podržao pobjedničku koaliciju u Ličko senjskoj županiji

Izborni stožer Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Ličko-senjske županije danas je u dvorani KIC-a Gospić organizirao svečano potpisivanje Sporazuma o prijeizbornoj i poslijeizbornoj suradnji (koaliciji) političkih stranaka koje će zajedno nastupiti na skorim lokalnim izborima i podržati kandidate za župana, zamjenicu župana Ličko-senjske županije, gradonačelnike i načelnike Općina te nastupiti sa zajedničkom kandidacijskom listom za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije.

Podršku su dali svojim dolaskom predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić i svi kandidati za gradonačelnike i načelnike Općina s prostora Ličko-senjske županije. Goste iz središnjice stranke dočekali su predsjednik ŽO HDZ-a Marijan Kustić, kandidat za župana Ernest Petry i kandidat za gradonačelnika Gospića Mario Stilinović. Kustić je potom potpisao koalicijske sporazume s predsjednikom ŽO HSS-a Zlatkom Fumićem, ŽO HSU-a Ivanom Bižanovićem i ŽO Hrvatske bunjevačke stranke Markom Prpićem.

Andrej Plenković je govoreći o narednim lokalnim izborima pohvalio potpisane lokalne koalicije s kojima je HDZ u Ličko-senjskoj županiji dugogodišnji lokalni partner.

-Dolaskom na potpisivanje ovih koalicija svjedočimo našoj naklonosti i samostalnosti ŽO HDZ-a da odabere s kim će nastupiti na ovim izborima. Ovo je jamstvo da će u Ličko-senjskoj županiji HDZ opet ostvariti sjajan pobjednički rezultat. Ovi lokalni izbori su još jedan test, test povjerenja hrvatskih građana i njihove naklonosti prema politici koju vodi ova Vlada. Naš program za ove izbore pod sloganom „Sad je bitno“ nastavak je platforme za koju smo već dobili povjerenje birača. Ova izborna jedinica je tradicionalno uz HDZ. To je zalog i opsežnih priprema za ove lokalne izbore. Naša politika uvijek se zalagala za ravnomjerni razvoj Hrvatske, pri čemu jedinice lokalne samouprave igraju vrlo važnu ulogu. Zato smo danas u Gospiću i dajemo vam svesrdnu podršku, rekao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Predsjednik županijskog HDZ-a Marijan Kustić se u obraćanju posebno zahvalio stranačkom predsjedniku Plenkoviću koji često boravi u Ličko-senjskoj županiji i daje joj punu podršku u ostvarivanju brojnih Vladinih i stranačkih ciljeva. Kustić je naglasio kako su se u Gospiću danas okupili najbolji stranački kandidati za budućeg župana, gradonačelnike i načelnike Općina. Riječi zahvale istaknuli su i Ernest Petry, kandidat za župana, i Mario Stilinović, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Gospića.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video