Postavke
kolačića

Plesni koncert “Ši, ši, šišine, pune skute prašine” u GPOU Otočac

Folklorni ansambl SKUD-a „Ivan Goran Kovačić“ održat će cjelovečernji plesni koncert pod nazivom „Ši, ši, šišine, pune skute prašine“ u Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac 18. svibnja s početkom u 19:30.

Goranovci na pozornicu donose prepoznatljive koreografije sa svojeg repertoara, dobro poznate folklornoj publici i ljubiteljima folklora.

Koncertnim programom „Ši, ši, šišine, pune skute prašine“ bit će prikazani i izvedeni plesovi, pjesme i tamburaški brojevi iz svih krajeva i zona Lijepe Naše.

Osim prepoznatljivih koreografija iz Moslavine, Vrlike, Livna, Zeline, Podravine i Međimurja, Ansambl će u ovom programu premijerno izvesti i dvije nove koreografije – Šokačka kola Sonte koreografa Mojmira Golemca te pjesme i plesove s otoka Korčule Zabalajmo po starinsku čiji je autor prof. dr. Goran Oreb.

Ovim tradicionalnim godišnjim plesnim koncertom Goranovci s Opatovine potvrđuju svoj kontinuitet i identitet koji raste s gradom Zagrebom već punih 76 godina.

Izvor: GPOU Otočac

Podijelite sadržaj
Play Video

Besplatne gradske ture po Novalji

Talijanova buža ili Rimski vodovod jedna je od najvećih zanimljivosti Novalje. Izgrađen u 1. st. poslije Krista u dužini od 1042m vodovod je služio za

Podijelite sadržaj
Play Video