Plitvička jezera kao dobar primjer

Popunjeni smještajni kapaciteti za doček Nove 2023.godine u NP Plitvička jezera točka su na i, još jedne uspješne godine našeg najposjećenijeg nacionalnog parka.

I Ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević vrlo je zadovoljan cjelokupnom plitvičkom klimom. Ovu godinu ćemo završiti sa 65 posto posjetitelja u odnosu na rekordnu 2019. i sa 90 posto prihoda. Ljetos smo radili u punom kapacitetu, uz još dva hotela i jedan auto-kamp, kaže Kovačević. Iduća godina biti će izazovna jer je u planu obnova hotela Plitvice i Belevue, srušiti hotel Grabovac i na njegovom mjestu sagraditi veći i ljepši. Bit će to hotel sa četiri zvjezdice, 146 soba bazenom i kongresnom dvoranom, otkriva Kovačević koji kaže da su ključ uspjeha ljudi jer se i dalje intenzivno radi na edukaciji osoblja jer se pretpostavlja kako će naredne sezone nedostajati kuhara i konobara.

Plitvička jezera trenutno imaju 650 stalno zaposlenih i više od 100 sezonaca koji još uvijek rade, a cilj je pomladiti plitvički radni kadar a nove velike investicije znače i nove goste i radnike pa se naredne turističke sezone misle zaustaviti oko 1.100 stalno zaposlenih.

Već je u tijeku rekonstrukcija restorana Borje i Korana, uskoro kreće obnova restorana Kozjak.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

OPG Bronzi Bee u srcu Gacke doline

Egipćani su bili poznati po svojoj stručnosti u pčelarenju i bili su prvi koji su razvili metode uzgoja pčela i proizvodnje meda. Tijekom vremena, pčelarstvo

Podijelite sadržaj
Play Video