Postavke
kolačića

Počela rekonstrukcija Premužićeve staze

Javna ustanova Nacionalni park Sjeverni Velebit započela rekonstrukcija poznate Premužićeve staze koja će trajati cijelo ljeto. Rekonstrukcijom staze i postavljanjem edukativno informacijskih ploča, stavlja se naglasak na edukacijsko-poučni dio u kojem je predviđeno da se informiranjem prolaznika poveća razina svijesti i znanja o ekosustavu područja koji je službeno zaštićen kao kulturno dobro od nacionalnog značaja kao i utjecaju šume na kompletni životni na Zemlji kroz refleksiju na klimu, faunu i čovjeka. Krajnji cilj je dugoročno pozitivno utjecati na svijest posjetitelja o važnosti i vrijednosti područja za cijeli ekosustav.

407.247,50 kuna je visina potpore dodijeljena za provedbu tipa operacije Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Programa ruralnog razvoja, Mjera 8 „Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“; podmjera 8.5. „potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“, tipa operacije 8.5.2. „uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“ iz programa ruralnog razvoja republike hrvatske za razdoblje 2014.-2020. i sredstava Javne ustanove Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.

Podijelite sadržaj

Miner Franjo !

U Hrvatskoj puno je zanimanja, no zanimanje profesionalni miner je jako malo. Franjo Krešić iz Gospića taj posao radi skoro četrdeset godina, pa ne čudi

Podijelite sadržaj
Play Video