Počelo uređenje pročelja županijskih dvora

Počelo je uređenje pročelja sjedišta Ličko senjske županije u Gospiću. Ministarstvo kulture i medija osiguralo je Ličko-senjskoj županiji iznos od 53.089,12 eura za uređenje, dok će ostatak namaknuti Ličko senjska županija. Sredstva su namijenjena za sufinanciranje u cilju zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara odnosno za uređenja uličnog pročelja upravne zgrade Ličko-senjske županije u Gospiću.

Zgrada Županije zaštićeno je kulturno dobro RH te je upisana u Registar zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske te će se ovim projektom sanacije pročelja zgrade u potpunosti uljepšati i promijeniti vizura uže gradske jezgre Gospića. 

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 75.368,75 eura od kojega iznosa je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske osiguralo 53.089,12 eura, dok je preostali potreban iznos od 22.279,63 eura osigurala Ličko-senjska županija iz vlastitih proračunskih sredstava. 

Cjelokupno izvođenje radova provodit će se pod kontrolom Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture, a završetak istih predviđa se tijekom jeseni ove godine.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Kruščica u milijun boja

Za mnoge jesen je najljepše godišnje doba, jer priroda igra igru sa milijunima boja. I jezero Kruščica je u milijun boja, priroda uz vodu je

Podijelite sadržaj

Aeroklub Otočac – postani pilot!

Želite saznati kako postati pilot? Ako Vas zanima tema povijest zrakoplovstva i ako želite probati letjeti na simulatoru leta, posjetite 25.11.2023. godine prostorije Gackog pučkog

Podijelite sadržaj
Play Video