Počinje obnova Stacionara u Otočcu

U Ličko senjskoj županiji nastavlja se kontinuirano ulaganje u zdravstvo. Uskoro će započeti adaptacija i sanacija Stacionara Doma zdravlja Otočac. Ugovor su potpisali župan ličko-senjski Ernest Petry u nazočnosti najbližih suradnika te u ime izvođača radova Zoran Tkalec iz zagrebačke građevinske tvrtke „Rebako“.

-Današnji Ugovor vezan je uz uređenje Stacionara Doma zdravlja Otočac. Unatrag nekoliko godina zaposlenici i pacijenti ovog dijela Doma zdravlja Otočac rade i borave u neadekvatnom prostoru pa se na taj način obavljaju usluge u neuvjetima potrebnim pacijentima. Ovaj Dom zdravlja obuhvaća rad s pacijentima sa šireg područja Grada Otočca te Općina Brinje i Vrhovine. Ličko-senjska županije je za realizaciju ovoga projekta iz svojega proračuna osigurala 120 556,88 eura s PDV-om. Rok za izvođenje radova je dva mjeseca, kazao je župan Petry. Ugovoreni radovi odnosit će se na poboljšanu izolaciju, zamjenu unutarnje infrastrukture, uređenje radnih prostora i sanitarnog čvora.

Ravnatelj Doma zdravlja Otočac Ivan Furlan otkrio je je kako ova ustanova zbog dugovanja dobavljačima u iznosu od 1.2 milijuna eura nije u mogućnosti sama snositi troškove građevinskih radova niti nabavku moderne medicinske opreme, pri čemu je dragocjena financijska pomoć Ličko-senjske županije kao njihovog osnivača.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video