Postavke
kolačića

Počinje obnova Stacionara u Otočcu

U Ličko senjskoj županiji nastavlja se kontinuirano ulaganje u zdravstvo. Uskoro će započeti adaptacija i sanacija Stacionara Doma zdravlja Otočac. Ugovor su potpisali župan ličko-senjski Ernest Petry u nazočnosti najbližih suradnika te u ime izvođača radova Zoran Tkalec iz zagrebačke građevinske tvrtke „Rebako“.

-Današnji Ugovor vezan je uz uređenje Stacionara Doma zdravlja Otočac. Unatrag nekoliko godina zaposlenici i pacijenti ovog dijela Doma zdravlja Otočac rade i borave u neadekvatnom prostoru pa se na taj način obavljaju usluge u neuvjetima potrebnim pacijentima. Ovaj Dom zdravlja obuhvaća rad s pacijentima sa šireg područja Grada Otočca te Općina Brinje i Vrhovine. Ličko-senjska županije je za realizaciju ovoga projekta iz svojega proračuna osigurala 120 556,88 eura s PDV-om. Rok za izvođenje radova je dva mjeseca, kazao je župan Petry. Ugovoreni radovi odnosit će se na poboljšanu izolaciju, zamjenu unutarnje infrastrukture, uređenje radnih prostora i sanitarnog čvora.

Ravnatelj Doma zdravlja Otočac Ivan Furlan otkrio je je kako ova ustanova zbog dugovanja dobavljačima u iznosu od 1.2 milijuna eura nije u mogućnosti sama snositi troškove građevinskih radova niti nabavku moderne medicinske opreme, pri čemu je dragocjena financijska pomoć Ličko-senjske županije kao njihovog osnivača.

Podijelite sadržaj
Play Video

Švica je sutra epicentar nogometa

Program povodom proslave švičkog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja 24. lipnja 2024. godine je zaista šarolik i vrijedi posjetiti Švicu narednih dana. Sutra, nedjelja 23. lipnja

Podijelite sadržaj

Ukrajinka Taja i sladoled !

Vihor rata raselio je po svijetu mnoge Ukrajince. Dosta ih je našlo svoj “drugi doma” i u Lici. U Gospiću smo u poznatoj slastičarnici Specijal

Podijelite sadržaj
Play Video