Postavke
kolačića

Počinje velika obnova stambenih zgrada u Lici, najviše na Ličkom Osiku

Danas   je održan radni sastanak župana ličko-senjskog Ernesta Petryja s državnim tajnikom u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordanom Hanžekom. Sastanku su bili nazočni predstavnici svih Gradova i Općina iz Ličko-senjske županije.

Tema sastanka bilo je potpisivanje Ugovora s izvođačima radova vezano za obnovu stambenih zgrada u naselju Ličkom Osiku kao i razgovori o obnovi i stambenom zbrinjavanju. Župan Petry je istaknuo zadovoljstvo u velikim pomacima vezanim za obnovu stambenih zgrada.

-Danas će se potpisati ukupno sedam Ugovora za obnovu zgrada u naselju Lički Osik. Na području Ličko-senjske županije obnovit će se ukupno 56 stambenih zgrada, od čega 32 na području Ličkog Osika, 13 zgrada na području Korenice, šest zgrada na području Udbine, četiri zgrade u Donjem Lapcu i jedna zgrada u Otočcu. Zahvaljujući osiguranim sredstvima Središnjeg držanog ureda uskoro će sve navedene zgrade biti obnovljene.

Vrlo skoro će u Ličkom Osiku započeti obnova prvih sedam zgrada, a odmah poslije provedenog postupka javne nabave obnova kreće u Donjem Lapcu, u Udbini i Korenici, kazao je župan Ernest Petry.

U Ličko-senjskoj županiji se već 5. prosinca otvara prvi kontigent koji znači početak obnove na sedam zgrada. Ovaj projekt se financira iz dva izvora: sredstvima Nacionalnog programa oporavka i otpornosti te solidarnim  izdvajanjem iz dijela sredstava za električnu energiju. U ovom trenutku je za ovaj projekt osigurano 355 milijuna kuna. Ovih dana će u Ličkom Osiku krenuti prvi pripremni radovi. Sve ovo je svakako važno za vlasnike zgrada i stanare, kao i za gospodarstvo.

Zahvaljujući  jedinicama lokalne samouprave koje su već  priredile potrebnu dokumentaciju, a mi ćemo puno lakše i bez  zastoja započeti s radovima. Prvi Ugovori pri obnovi u Ličkom Osiku iznosit će gotovo 15 milijuna kuna, s čime će se obnoviti tih prvih sedam zgrada, istaknuo je državni tajnik Gordan Hanžek koji je županom Ernestom Petryem  i ekipom iz Središnjeg državnog ureda i izvođačima radova obišao naselje Lički Osik.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video

U Udbini otvoren Srpski kulturni centar

SRPSKO narodno vijeće (SNV) svečano je otvorilo Srpski kulturni centar (SKC) Udbina, centralnu kulturnu (manjinsku) instituciju za taj dio Like, jedan od 40-tak sličnih projekata

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video