Postavke
kolačića

POD KOSOM Muke bake Biserke i dida Stjepana, drveni Most do njihove kuće samo što se nije urušio

Ljudi imaju svakakvih problema, no, brige koje more baku Biserku i dida Stjepana Šimića u Dubravi pod Kosom u Pazarištima su rijetki. Do njihove jedne od dviju kuća i lijepom zaseoku jedino se može doći preko starog mosta valjda još jedinog drvenog u Lici. Ne muče ih brige što su sami, jer prvi su susjedi daleko, nego ih brine da će se drveni Most urušiti pa se nikako do njih neće moći doći. I dok je konstrukcija od željezničkih šina još i dobra, drvena podloga samo što nije propala u rijeku, pa se tragedija može svaki čas dogoditi, jer orunulim mostom prolaze lovci, poštar i ljubitelji prirode. Ja sam i pokojni Nina Šimić taj most sami napravili prije skoro četrdeset godina, napravio bi Ja njega opet ali sam ostario, priča nam Did Stjepan koji u svoj maloj kući sa bakom Biserkom provodi 81 jesen. Prošle godine Biserku je zaboljelo pa sam zvao Hitnu pomoć, Vozač je došao do mosta, ali se bojao prevesti , priča nam skromni Stjepan koji je za bivšeg sistema nije usudio pitati da se napravi Most, a za Hrvatske pita, ali nitko ne mari za njegov problem.

Pisao sam u Grad, ali nisam dobio nikakav odgovor, jada se Stjepan.

Inače, kada se “na hrabrost” preveze preko mosta do Šimića je i zarastao makadamski put, pa jedva auto prođe, no i da netko hoće dovesti kamion pijeska da se put naspe, preko mosta samo bi lud pokušao preći.

Podijelite sadržaj
Play Video

Priopćenje Jose Vrkljana

Iskreno sam se nadao da kampanja neće ići u negativnom smjeru i nisam htio kopati po prošlosti, ali sam sada prisiljen mojim dragim Gospićankama i

Podijelite sadržaj
Play Video