Postavke
kolačića

POHVALNO Općina Karlobag će stipendirati 15 učenika i studenata

OPĆINA KARLOBAG ove i iduće godine stipendirati će 15 učenika i studenta. Općinski Načelnik Karlobag Ivan Tomljenović raspisao je Javni natječaj za prikupljanja ponuda za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020/2021. i dodjeljuje se 15 stipendija sa jasnim kriterijama od školskog uspjeha jedna stipendija učenicima i jedna  stipendija studentima,  9 stipendija učenicima i tri stipendija za studente po kriteriju deficitarnih zanimanja i jedna stipendije učenicima po kriteriju socijalnog statusa. U kategoriju deficitarnih zanimanja na području Općine Karlobag su za učenike: Gimnazija,Medicinska škola,Strukovna škola, za studente:turistička škola,Pravni fakultet,Filozofski fakultet,Filozofski fakultet,Rani i predškolski odgoj i obrazovanje,Stručni studij informatika.Za učenike i studente po kriteriju školskog/akademskog uspjeha vrijede slijedeći uvjeti: 

/za učenike

-da nisu ponavljali godinu u osnovnoj ili srednjoj školi

-da su učenici u srednjoj školi i da im je prosječna ocjena završnog razreda osnovne škole najmanje 4,5, odnosno prosječna ocjena završenog razreda srednje škole najmanje 4,5,

-da nisu stariji od 19 godina

/za studente:

-da nisu ponavljali više od jedne godine studija odnosno niti jednu godinu u srednjoj školi

-da su redovni studenti  i da su završili prethodnu godinu studija s ukupnim prosjekom najmanje 3,5, a ako su studenti 1. godine studija da su postigli prosječnu ocjenu zadnjega razreda srednje škole od najmanje 4,5.

Ostali detalji ovog Javnog poziva definirani su na web-u Općine Karlobag.

Molbe za dodjelu stipendija (sa svim priloženim uvjerenjima i ostalim dokazima) primaju se na adresi Općina Karlobag 15 dana od objave Javnog poziva.  

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video

Rijeke otvaranja !

U kampanjama za parlamentarne izbori najbolje se vidi koliko je neka Vlast – Vlada radila u mandatu. HDZ je sudeći po svečanim vrpcama po cijeloj

Podijelite sadržaj
Play Video