POJAČANJE Uz Ličko senjsku županiju i Liru ovogodišnju Jesen u Lici organizirati će Razvojni centar LSŽ

Ličko-senjska županija od 29. rujna do 1. listopada u Gospiću organizira 25. po redu najveću gospodarsku manifestaciju u Ličko-senjskoj županiji i široj regiji „Jesen u Lici“.

Namjera organizatora Izložbe i sajma je prezentirati posebnost i bogatstvo ličkog kraja kao središnjeg brdsko-planinskog prostora u Republici Hrvatskoj te promovirati, kvalitetu i raznolikost izvornih i tradicionalnih proizvoda cijelog brdsko-planinskog područja Republike Hrvatske.

Očekuje se da će manifestacija ove godine okupiti preko 350 izlagača iz cijele RH i susjednih država, koji će predstaviti obilje proizvoda visoke kvalitete karakterističnih za područje iz kojeg dolaze, a ujedno se očekuje i rekordna posjećenost manifestacije od preko 30.000 posjetitelja.

Zato su na vrijeme počele pripreme pa je kabinetu župana Ličko-senjske županije potpisan Sporazum o suradnji na organizaciji manifestacije s Razvojnom agencijom Ličko-senjske županije – LIRA i Razvojnim centrom Ličko-senjske županije koji su time preuzeli dio brojnih aktivnosti u organizaciji velike manifestacije.

U okviru manifestacije organizira se i ocjenjivanje kvalitete raznih prehrambenih proizvoda (sira, želiranih proizvoda, meda, voćnih rakija). Manifestaciju svake godine upotpunjava trodnevna smotra izvornih i ugroženih pasmina RH, izložbe ličke ovce pramenke, autohtonog goveda buša i konja hrvatski hladnokrvnjak te hrvatski posavac, poljoprivredne mehanizacije te brojne druge aktivnosti.

Tako će Razvojni centar ove godine po prvi put preuzeti aktivnosti ocjenjivanja kvalitete želiranih proizvoda proizvedenih na području županije zahvaljujući vlastitim stručnjacima i kroz suradnju s partnerskim institucijama.

BIĆE NOVITETA

U sklopu manifestacije ujedno će se po prvi put organizirati i glazbeni festival „Lika fest“ na kojemu će nastupiti mnogobrojni renomirani izvođači, dok će drugu večer biti organiziran i Županijski izbor za Miss Hrvatske.

Vrijednost Manifestacije Jesen u Lici prepoznata je i priznata diljem Hrvatske i izvan njenih granica. Namjera nam je i kroz ovu manifestaciju promovirati Ličko-senjsku županiju kao vodeću regiju koja brine o specifičnostima brdsko-planinskog područja, a manifestaciju re-pozicionirati u središnju manifestaciju podrške i promocije visoke kvalitete proizvoda s brdsko planinskih područja, ističu u Ličko senjskoj županiji.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Kruščica u milijun boja

Za mnoge jesen je najljepše godišnje doba, jer priroda igra igru sa milijunima boja. I jezero Kruščica je u milijun boja, priroda uz vodu je

Podijelite sadržaj

Aeroklub Otočac – postani pilot!

Želite saznati kako postati pilot? Ako Vas zanima tema povijest zrakoplovstva i ako želite probati letjeti na simulatoru leta, posjetite 25.11.2023. godine prostorije Gackog pučkog

Podijelite sadržaj
Play Video