Pokrenuto pitanje riješavanje problema drvoprerađivača u Lici

Ličko senjska županija incirala je rješavanje problema drvoprerađivača u Lici koji traje već godina. Tim povodom održan je sastanak župana Ernesta Petryja, predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića i predstavnika općina i gradova.

Tema današnjeg sastanka je bila kako sačuvati drvnu industriju u Ličko-senjskoj županiji, kako potaknuti zapošljavanje kroz drvoprerađivački sektor, zatim namjena u poljoprivredne svrhe šumskog zemljišta, pa sve do sanacije šumskih puteva, šumskih vlaka i zadovoljavanje želja, potreba i drugih dionika do najšire javnosti, kazao je predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić koji o pilanama koje nisu zadovoljne drvnom masom koje dobivaju, Jakupčić je istaknuo kako je kapacitet drvoprerađivača je tri do četiri puta veći nego što je to raspoloživost sirovina koja se proizvede u Hrvatskoj. Hrvatska im 600 drvoprerađivača, od toga 400 pilanara i naravno da svi ne mogu dobiti željene količine. Današnji sustav raspodjele drvne sirovine je ipak takav da su oni i u ovoj covid krizi ostali da tako kažem “živi” i sačuvali svoje poslovanje. Svega dva posto drvoprerađivača je zapalo u veće probleme, istaknuo je Jakupčić.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

17. Humanitarna maškarana JOTA

Udruženje obrtnika Rijeke i VJ Primorski j.d.o.o. u suradnji s Rotary klubom Rijeka ponovno organiziraju dvije najfinije humanitarne akcije u sklopu Riječkog karnevala. U subotu

Podijelite sadržaj
Play Video