Policija poziva da se pridružite u Otočcu i Gospiću na Danima otvorenih vrata i saznate sve o policijskom poslu

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2023./2024. godini i natječaj za upis u III. razred Policijske škole „Josip Jović“, gdje ukupno tražimo 600 polaznika i učenika Policijske škole „Josip Jović“.

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava ličko-senjska organizira Dan otvorenih vrata:

  • u srijedu, 10. svibnja 2023. godine u vremenu od 10,30 do 12,30 sati u Sportskoj dvorani srednje škole u Otočcu, 
  • u petak, 12. svibnja 2023. godine u vremenu od 10,00 do 12,00 sati u Gradskoj-školskoj Sportskoj dvorani u Gospiću.

Prisutni će imati mogućnost vidjeti pokazne vježbe pripadnika Interventne jedinice policije, koji će prikazati pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina.

Također će biti postavljeni edukativni postavi, kako bi se prisutni mogli upoznati sa svim rodovima policije i opremom i tehnikom koju koriste, a policijski službenici kriminalističke policije prezentirat će okupljenima obavljanje očevida, te metode otkrivanja i izuzimanja različitih otisaka i tragova.

Budući da je aktivnost primarno namijenjena mlađim osobama koje žele postati policajci, svi zainteresirani moći će isprobati i postavljeni poligon, te provjeriti svoju razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u policijsku školu.

Polaznicima su tijekom školovanja osigurani smještaj, prehrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja. Profesionalni sportaši imaju podršku i u smislu dodatne prehrane, mogućnosti treniranja u sportskim klubovima i odlascima na natjecanje.

Pozivamo mlade koje zanima ovaj dinamičan, human i odgovoran posao da se prijave na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova i postanu dio naše velike plave obitelji!  

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video