Postavke
kolačića

PONOĆ JE U PODNE Zašto se Milinović stalno okružuje avrljem ?

Najnoviji slučaj da je u svojoj kandidaturi za gradonačelnika Gospića Darko Milinović odlučio sebi za zamjenika izabrati nikog drugog nego ratara koji nije uspio završiti niti četiri razreda srednje škole, još je jedan dokaz da se posljednji predsjednik Titove omladine često voli okružiti avrljem. To čini se obožava.

Ne bi bilo ništa sporno da je zamjenik pravi seljak onda bi iza sebe imao i Gospićko selo, no njegov zamjenik koji bi trebao voditi grad niti je ratar niti je seljak, jer od vrijednog seljaka živi grad. Drugo je pitanje kako Milinoviću kao liječniku iza leđa ne stoje primjerice neki kolega liječnik ili neka visoko obrazovana osoba, već uvijek neki likovi koji se većinom bave poslijeratnim “pčelarstvom”, puno zuje a meda nema niti za lijek.

Mnogi će reći da Milinović nalazi “pčelare” jer sa njima lako vrca med, pa često kod građana odabirom suradnika koji su se nekad zvali “bosonoga vojska” sebe spušta nisko, no to je već postala navika i stil rada. Druga je stvar da sam Milinović nikako očito ne može kategorizirati ljude i sortirati ih na one vrijedne i radne, na vucibatine i neradnike, na avrlje i klošare, na ugledne građane i seljačine, seljake sa motikom i bucama i seljake koji su postali seljaci kada su stigli poticaji. Zato je netko na društvenim mrežama stavio sliku Milinovića i napisao da noć pada u podne i da se spušta do te razine da po selima ide od kuće do kuće i za glas dijeli 20 dkg kave – jubilarne koja je čini se jedina u cijeloj priči original.

Podijelite sadržaj
Play Video

4. Večer folklora u Širokoj Kuli

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Široka Kula” organizira 4. večer folklora u Širokoj Kuli koja će se održati u dvorištu Područne škole u subotu 13. srpnja s

Podijelite sadržaj
Play Video