Ponovno oživjelo Borje


Nakon trogodišnje pauze uzrokovane svjetskom pandemijom COVID-19, restoran “Borje”, omiljeno odmorište brojnih zaljubljenika u prirodu i ljubitelja dobre hrane, otvorio je vrata gostima u potpuno novom ruhu. Izgrađen 1977. godine u sklopu auto kampa i u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Plitvička jezera, uz prometnu žilu kucavicu koja je u to vrijeme predstavljala jedinu cestovnu sponu sa sjevernom i zapadnom Europom odakle su brojni turisti putovali na obalu, restoran Borje bio je i ostao nezaobilazno kultno mjesto odmora i osvježenja uz domaću gastronomsku ponudu.

Ugostiteljski dio objekta čine à la carte i samoposlužni restoran koji zajedno s prostranim i udobnim lounge barom te vanjskom terasom dosežu kapacitet od gotovo 300 sjedećih mjesta. Čiste linije, razigranost boja i elegancija prostora, pomiješani s neodoljivim mirisom domaćih delicija i ljubaznim osobljem čine ovaj restoran nezaobilaznim mjestom odmora i uživanja, nastavljajući dugogodišnju tradiciju koja se prenosila iz generacije u generaciju.

Nazočne je pozdravio ravnatelj JU Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević te istakao u uvodnom govoru: – “Preuređenje restorana i kampa „Borje“ bilo je temeljito i sveobuhvatno. U renoviranje ove destinacije uloženo je 838 tisuća eura ili 6,3 milijuna kuna. Tim stručnjaka uložio je mnogo truda i pažnje kako bi stvorio jedinstvenu atmosferu restorana koji će nuditi izbor ukusnih jela, obogaćenih autentičnim okusima i svježim sastojcima.” Kao poseban specijalitet izdvojio je ličku kiselinu koja je već punih 46 godina važan brend ovog restorana. “Raduje me što smo otvorili i auto camp “Borje” koji će zajedno s restoranom biti neizostavno mjesto za posjet za sve turiste koji putuju starom cestom prema moru”, izjavio je ravnatelj Tomislav Kovačević.

Uz ravnatelja, nazočnima se obratio i župan Ernest Petry , koji ističe kako je područje Nacionalnog parka Plitvička jezera motor turističkog razvoja kontinentalnog dijela Ličko-senjske županije, kao i da je preuređenje ovog tradicionalnog ličkog restorana osvježenje koje će privući mnogobrojne turiste i ljubitelje tradicionalne gastronomske ponude, naglasivši da očekuje i daljnja ulaganja na području Nacionalnog parka u svrhu što kvalitetnijeg razvoja turizma na ovom području. Župan je na kraju obraćanja svim djelatnicima kompleksa “Borje” poželio sreću u daljnjem radu ovog turističkog kompleksa.

Uz zaposlenike JU Nacionalnog parka Plitvička jezera, svečanosti otvorenja preuređenog kompleksa “Borje”, prisustvovali su i načelnik Općine Plitvička Jezera Ante Kovač te načelnik Općine Vrhovine Milorad Delić.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video