POTICAJNO Grad Gospić će sufinancirati troškove stanovanja mladim obiteljima i mladima

Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša primila je danas Ugovor o dodjeli financijskih sredstava u ime Grada Gospića, jedinog iz Ličko-senjske županije.

Na današnjoj svečanosti državna tajnica Željka Josić uručila je ugovore gradovima i općinama koji su se prijavili na pilot projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Radi se o pilot projektu koji se odnosi na financiranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini, a na javni poziv mogli su se prijaviti gradovi i općine iz cijele Hrvatske.

Iznos od 19.440, 00 eura koji je odobren Gradu Gospiću ujedno je i najveći raspoloživi iznos za sufinanciranje troškova, za najviše 10 korisnika.

Grad Gospić će odobriti 10 potpora za mlade obitelji i/ili mlade osobe s prebivalištem na području Grada Gospića najmanje godinu dana prije podnošenja prijave, a koji imaju ugovor o najmu stana.

Sufinancirat će se ugovori o najmu koji su sklopljeni najmanje za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine.

Financijska potpora po korisniku iznosi:

za mladu obitelj s djecom: 180,00 eura mjesečno,

za mladu osobu i mladu obitelj bez djece: 120,00 eura mjesečno.

Najviši iznos koji može biti odobren pojedinačnom korisniku u trajanju od 12 mjeseci (u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2023.) je 2.160,00 eura za mlade obitelji s djecom, odnosno 1.440,00 eura za mladu osobu i mladu obitelj bez djece.

„Ovo je prva mjera iz nacionalnih sredstava kojom se sufinancira trošak stanovanja mladim obiteljima i mi smo je spremno dočekali, uspješno odradili projekt, za sada smo prvi i jedini u našoj županiji koji su iskoristili ovu mogućnost kako bi dostupnim nacionalnim sredstvima pomogli našim sugrađanima smanjiti trošak stanovanja. “ – istaknula je zamjenica Kristina Prša te potvrdila da će Grad Gospić vrlo brzo raspisati Javni poziv.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj

110.godina Cerovačkih špilja

Prije 110 godina, na području južnog Velebita, otkrivene su Cerovačke špilje.Otkrivene su prilikom radova na izgradnji Ličke pruge koje je predvodio inženjer Nikola Turkalj. Park

Podijelite sadržaj
Play Video