Postavke
kolačića

Potpisan Ugovor o radovima na uređenju podrumskih prostorija zgrade Ličko-senjske županije

Potpisan Ugovor o radovima na uređenju podrumskih prostorija zgrade Ličko-senjske županije koje će postati multifunkcionalni prostor za širu zajednicu

Krajem travnja ove godine, Ličko-senjska županija potpisala je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Ugovor o financiranju projekta „Privođenje javnoj namjeni – multifunkcionalni prostor za širu zajednicu“. Predmetnim Ugovorom ministarstvo je odobrilo Županiji 70.000 eura za sufinanciranje navedenog projekta.

Sukladno navedenom, nakon provedenog postupka javne nabave, danas je u prostorijama Ličko-senjske županije potpisan Ugovor o radovima na uređenju podrumskih prostorija zgrade sjedišta Ličko-senjske županije, ukupne vrijednosti 194.060,33 eura s PDV-om, od kojeg iznosa je 70.000 eura osiguralo ministarstvo, dok je preostali iznos od 124.060,33 osiguran iz proračunskih sredstava Ličko-senjske županije.

Ugovor je u ime Ličko-senjske županije potpisao župan Ernest Petry, dok je u ime izvođača radova Ugovor potpisao vlasnik obrta Arija, Ivan Samaržija.

Uvodnim govorom nazočnima se obratio župan Petry istaknuvši kako će se provedbom ovog projekta napokon urediti prostorije podruma zgrade Ličko-senjske županije, prvi puta otkada je zgrada stacionirana na ovoj poziciji. „Nažalost zadnjih 30 i više godina, nije se pristupilo procesu uređenja podruma. Zahvaljujem ovim putem izvođačima radova koji su se javili na otvoreni postupak javne nabave kako bi konačno i ovaj zapušteni podrum zgrade Ličko-senjske županije dobio svoju funkciju i bio na korist Ličko-senjske županije, kao i na korist široj zajednici.“

Više o samom projektu govorila je pročelnica Upravnog odjela za regionalni razvoj i fondove EU Zrinka Mraović: -„Projektom se predviđa jedna prostorno-funkcionalna cjelina koja se sastoji od dva multifunkcionalna prostora, čajne kuhinje, hodnika, muških i ženskih sanitarija te dva pretprostora stubišta ukupne površine 259,33 m2. Uređenjem navedenih prostorija odnosno provedbom navedenog projekta izravnu korist imat će lokalno stanovništvo te šira zajednica budući da će prostor biti uređen i opremljen za pružanje usluga javne uprave, održavanje seminara, edukacija, kongresnih i ostalih događanja. Trenutno se provode i postupci nabave stručnog nadzora radova i opreme- konferencijskih stolova i fotelja, čajne kuhinje te ostale pripadajuće opreme, za što je osiguran dodatni iznos od približno 45.000 eura.“ Završetkom svih navedenih postupaka odnosno radova i nabavom opreme ispuniti će se preduvjeti za stavljanje navedenog prostora u funkciju.

Nakon potpisivanja Ugovora, nazočni su obišli prostorije podruma zgrade, čiji je završetak radova predviđen do kraja ove godine.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video