Postavke
kolačića

POTPISAN UGOVOR ZA PROGRAM „ZAŽELI – PREVENCIJA INSTITUCIONALIZACIJE NA PODRUČJU GRADA SENJA“

Dana 13. ožujka 2024. g. u Splitu održano je svečano potpisivanje i uručivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava  programa „Zaželi-prevencija institucionalizacije“ SF.3.4.11.01., Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike sufinanciranog iz Europskoga socijalnog fonda plus, Program Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. godine.

            Ugovore su korisnicima uručili državni tajnik Ivan Vidiš, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

            Dodijeljena su 32 ugovora vrijedna više od 25 milijuna eura te je među navedenim ugovorima  i ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zaželi – prevencija institucionalizacije na području Grada Senja“ kojeg je ispred Grada Senja preuzela voditeljica projekta Nikolina Margan.

            Projekt je usmjeren na pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i odraslim osobama s invaliditetom čime se nastoji spriječiti prerana institucionalizacija i potaknuti socijalna uključenost.

            Ovim projektom planirano je pružanje skrbi prema 96 pripadnika ciljane skupine s područja Grada Senja te  mogućnost zapošljavanja za 16 osoba pružatelja usluga kroz 32 mjeseca.

Vrijeme provedbe projekta je ukupno 36 mjeseci a vrijednost projekta iznosi 768.000,00 eura.

Bespovratna sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda plus.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video