Postavke
kolačića

Povodom Dana planeta zemlje učenici OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac proveli niz aktivnosti

Povodom Dana planeta Zemlje, koji se svake godine obilježava 22. travnja, danas smo s učenicima OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac proveli niz aktivnosti.

Učenici od V. do VIII. razreda su sudjelovali u kreativnim radionicama koristeći već korištene materijale (papir, plastiku, metal …). Naučili smo nove pojmove: “klimatske promjene, klimatske izbjeglice, smeće, otpad, recikliranje, volontiranje”.

Uredili smo i za sadnju cvijeća pripremili cvjetnjak kojeg tijekom godine održavaju naši najmlađi.

Građanima smo podijelili prigodne letke na temu borbe protiv negativnih utjecaja klimatskih promjena.

Poznato je da klimatske promjene utječu na intenzitet i učestalost raznih prijetnji i povezane su s rizicima od katastrofa, stoga je važno poticati na proaktivno djelovanje, kako bi se ubrzale mjere i aktivnosti prilagodbe na klimatske promjene.

Kao najveća svjetska humanitarna organizacija, Međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca prepoznala je svoju važnu ulogu u povećanju aktivnosti usmjerenih na razvoj i prilagodbu negativnim posljedicama klimatskih promjena. „Strategija 2030“ Međunarodne federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca prioritizira klimatske i ekološke krize kao hitna i neodgodiva humanitarna pitanja s kojima će se čovječanstvo suočiti u sljedećih deset godina.

S obzirom na to da je Hrvatski Crveni križ potpisnik Povelje o klimi i okolišu za humanitarne organizacije, temu klimatskih promjena i suočavanja s negativnim posljedicama istih stavlja u fokus svoga djelovanja pa i ove godine naši djelatnici i volonteri s najmlađima obilježavaju ovaj važni dan.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video