Povodom Svetog Nikole, župan Ernest Petry obišao Dječji odjel Opće bolnice Gospić

Povodom blagdana svetog Nikole, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry sa zamjenicom Jasnom Orešković Brkljačić, posjetio je Dječji odjel Opće bolnice Gospić.

Tom prigodom, uručili su prigodne poklone, među kojima su razne igračke, slatkiši i televizor dijagonale 138 cm, koji će zasigurno biti od koristi djeci i samim roditeljima.

Ravnateljica bolnice, dr. Sandra Čubelić, izrazila je zahvalnost županu Petryju i cijeloj Ličko-senjskoj županiji na darovima. Istaknula je kako Dječji odjel nosi status “Prijatelj djece” od 2005. godine, a rodilište od 2009. godine. “Hvala vam na ovoj lijepoj tradiciji posjeta dječjem odjelu povodom svetog Nikole. Ovim poklonom, opremili smo sve sobe s televizijom, što zaista puno znači kako djeci, tako i roditeljima koji provode svoje vrijeme s djecom dok su na odjelu”, istaknula je ravnateljica dr. Čubelić.

Dr. Linda Hibravi Kosić, specijalistica pedijatrije, također se obratila medijima te izrazila zahvalnost županu Petryju u ime cijelog pedijatrijskog tima i odjela pedijatrije. Poručila je kako su uvijek sretni ako na bilo koji način mogu razveseliti djecu, što će danas ovim poklonima sigurno i uspjeti, te kako uvijek nastoje da boravak u bolnici bude što bezbolniji, stvarajući osjećaj obiteljske atmosfere.

Osim poklona za djecu, Opća bolnica Gospić dobila je i svoj dar za svetog Nikolu. Župan Petry uručio je Ugovor o dodjeli dodatnih novčanih sredstava u iznosu od 88 tisuća eura, koje je Ličko-senjska županija dogovorila s Ministarstvom zdravstva, a župan potpisao s ministrom zdravstva Vilijem Berošom.

Župan Ernest Petry naglasio je predanost Ličko-senjske županije u kontinuiranoj podršci bolnici, unatoč njenom skorom prelasku pod upravljanje Ministarstva zdravstva. Ravnateljica Čubelić, tijekom preuzimanja Ugovora, izrazila je zahvalnost županu i dodala da, neovisno o administrativnim promjenama koje donosi ministarstvo, bolnica ostaje predana svojoj misiji pružanja izvrsne zdravstvene skrbi svim pacijentima, nastojeći održati visok standard usluga kao što je to činila i do sada.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Izletište Cvituša

Danas ćemo odraditi završne pripreme za vikend i urediti stazu do kraja kako bi vam osigurali što bolje iskustvo i odlično proveden vikend! Pratite nas

Podijelite sadržaj

Svjetski dan vlažnih staništa

Svjetski dan vlažnih staništa obilježava se 2. veljače kako bi se istaknula važnost vlažnih staništa, najugroženijih ekosustava na Zemlji. Konvencija potpisana 1971. obvezuje zemlje potpisnice

Podijelite sadržaj
Play Video