POZITIVA – Ministar prometa obećao investicije na cestama Ličko senjske županije

U moru ministara koji posljednjih dana dolaze u Ličko senjsku županiju tako je danas došao i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima među kojima su bili državni tajnik Josip Bilaver i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić. 

Na sastanku su sudjelovali gradonačelnici i načelnici općina iz Ličko-senjske županije te ravnatelji ustanova, uprava i poduzeća iz područja cestogradnje i pomorstva. Teme sastanka bile su kapitalne investicije resornog ministarstva na području Ličko-senjske županije koja se odnose na ulaganja u luke na području Novalje, Senja, Stinice i Karlobaga, izgradnja plitvičke obilaznice te ostale investicije u cestogradnji na području svih gradova i općina u Ličko-senjskoj županiji.

Ministar je istaknuo kako su na području širom Ličko-senjske županije uveliko otpočeli infrastrukturni radovi, od Primorske ulice u Novalji, luke Žigljen, Karlobaga. Cilj je da u što skorijoj budućnosti dođe do realizacije svih ostalih zacrtanih projekata od kojih su najvažniji plitvička i gospićka obilaznica, ulaganja u cestovnu infrastrukturu i nogostupe na području Otočca, Senja, Novalje, Brinja, Perušića, Lovinca, Udbine i Donjeg Lapca. Govoreći o mnoštvu novih projekata koji se realiziraju u Ličko-senjskoj županiji župan Ernest Petry još jednom je zahvalio resornom ministarstvu i Vladi RH na potporama kako bi se riješili mnogi dugotrajni prometni problemi na području županije.

Podijelite sadržaj