Postavke
kolačića

POZITIVNO Vranik više neće žeđati

Djelatnici poduzeća Nering d.o.o. iz Zagreb i njihovi kooperanti dovršili su ovih dana izgradnju druge – završne faze vodovoda Vranik tako da je cijelom naselju Vranik, zaključno sa kućama obitelji Šarić, omogućen priključak na novu vodovodnu mrežu, odnosno pitku vodu za koje je su do sada omogućena ukupno 23 priključka.

Pored dosadašnjih stalnih stanovnika naselja Vranik kojima je omogućen priključak na vodovodnu mrežu prolaskom vodovoda, događaju se pozitivni pomaci koji se očituju time što se tijekom ove godine počelo krčiti i uređivati  neke do sada zapuštene parcele i ognjišta što najavljuje i obnovu davno napuštenih kuća i povratak života u ovaj dio naše općine.

Općina Lovinac zahvalila se Hrvatskim vodama koje su ovaj projekt financirale u 80% iznosu, dok je Općina Lovinac u izgradnji vodovoda Vranik sudjelovala u iznosu od 20 %.  Vrijednost cjelokupnog projekta je 3, 2 milijuna kuna . 

Podijelite sadržaj
Play Video

Švica je sutra epicentar nogometa

Program povodom proslave švičkog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja 24. lipnja 2024. godine je zaista šarolik i vrijedi posjetiti Švicu narednih dana. Sutra, nedjelja 23. lipnja

Podijelite sadržaj

Ukrajinka Taja i sladoled !

Vihor rata raselio je po svijetu mnoge Ukrajince. Dosta ih je našlo svoj “drugi doma” i u Lici. U Gospiću smo u poznatoj slastičarnici Specijal

Podijelite sadržaj
Play Video