Postavke
kolačića

Predstavljanje HKUD-a Široka Kula – “Kulo naša, pjesmom sagrađena”

KUD “Široka Kula” predstavit će svoj drugi nosač zvuka “Kulo naša, pjesmom sagrađena” u četvrtak 22. veljače u 19:00 sati u Osnovnoj školi “Anž Frankopan Kosinj. I to na Dan kada je tiskana prva knjiga na hrvatskom jeziku i glagoljici “Misal po zakonu rimskoga dvora” 22. veljače 1483. te na Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva, a velike su naznake da je tiskana upravo u Kosinju. 

Tijekom veljače ovo je Društvo održalo uspješna predstavljanja u Lovincu, Perušiću i Korenici. Kroz zanimljivu prezentaciju moći ćemo saznati koje bisere tradicijske kulture krije Lika kao i brojne zanimljivosti vezane uz terenska istraživanja starijih slojeva danas već zaboravljenih repertoara, a vidjet ćemo i nastup najmlađih članova Društva.

Široka Kula, ratom razorena sredina bila je početnim mjestom istraživanja uz zabilježene i snimljene pjesme i plesove Gornjeg Kosinja, Kosinjskog Bakovaca, Lovinca, Josipdola, Kalinovače, Donjih Pazarišta, Kaluđerovca,Ivčević Kose te Čanka.

Drugi nosač zvuka posvećen je selu u kojemu HKUD i djeluje. Burna i tragična prošlost Široke Kule, posebice ratna zbivanja koja su obilježila prošlo stoljeće, potaknula je skupinu mladih stanovnika da prije deset godina organizirano započnu s učenjem, istraživanjem, uvježbavanjem i scenskim predstavljanjem glazbeno-plesne tradicije svoga kraja.

Svojim dolaskom podržite HKUD “Široka Kula.”

Tekst: Zrinka Vukelić

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video